Zaterdag 21 januari was de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijd groep 3 in Hardegarijp.

Zaterdag 21 januari was de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijd groep 3 in Hardegarijp.

De eerste wedstrijd begon om 8.20, dit waren de pupillen 1 D3. Esmee Metz, Kirsten Kooiker en Maureen Oud moesten vanaf Ameland komen, dus deze dames moesten vroeg met de watertaxi om aan de wedstrijd mee te kunnen doen! Zij trainen 1 keer in de 2 weken in Dokkum en de rest op Ameland. Ze komen bij de wedstrijden uit voor Turn- en Gymsport Dokkum. Het eerste onderdeel was de balk, de meeste turnsters hebben hier de meeste zenuwen voor, zo ook deze dames. Toch deden ze het alle 3 hartstikke goed en bleven ze staan. Ze turnden daarna allemaal een hele nette vloeroefening. Op de sprong 2 maal een goede handstand plat op verhoging. Als laatste de brug. Ook hier hadden de meiden wat zenuwen maar alles lukte en ging erg goed! Bij de prijsuitreiking helaas niet het podium gehaald (een mooie 13, 14 en 15e plaats) maar de dames kunnen tevreden zijn!

Bij de tweede wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2 D3. Hier mochten Juliette Tuil, eveneens van Ameland, en Nienke Postma hun oefeningen laten ziet. Als eerste de vloer, hier een beheerste en nette oefening voor beide dames, helaas vergat Juliette een element en dat kost gelijk 2 punten neutrale aftrek. Daarna de sprong, 2x een handstand plat over de kast, Juliette haalde zelfs het hoogste cijfer op dit onderdeel. Op de brug mooie zwaaien en voor beide een hoge ondersprong af. Het laatste onderdeel was de balk. Bleef Juliette bij het inturnen steeds met de koprol op de balk, moest ze tijdens de wedstrijd deze helaas vroegtijdig verlaten. Nienke bleef liggen met de koprol maar verloor helaas haar evenwicht met de hurksprong. Door deze foutjes haalden de meiden net het podium niet, voor Nienke een mooie 4e plaats en Juliette eindigde als 6e. Zeker ruimte voor verbetering in de volgende wedstrijd!

De 3 wedstrijd mochten Elisabeth Schregardus, Fenna van Duinen en Iris Visser in jeugd 1 D3 hun oefeningen turnen. Helaas lag Yente Bouma met griep op bed en moest deze wedstrijd jammer genoeg laten schieten. De dames mochten beginnen bij de sprong. Hier lieten ze allemaal 2 overslagen over de hele kast zien. Voor Fenna een spannend onderdeel maar ze heeft beide sprongen gedaan, heel knap! Op de brug ging ook bij alle de 3 dames de oefening naar behoren. Als 3e onderdeel de balk, Elisabeth turnde een mooie oefening met koprol en handstand, helaas moesten de andere 2 meiden de balk meerdere malen vroegtijdig verlaten. De vloer was het laatste onderdeel. Deze werd door alle 3 prima en keurig geturnd. Bij de prijsuitreiking mocht Elisabeth de zilveren medaille ophalen, super! Iris werd 8e en Fenna 12e, maar beide dames waren afgelopen week ziek geweest en konden dit vandaag wel merken, hopelijk de volgende wedstrijd weer helemaal fit!

De laatste categorie was jeugd 1 D2, hieraan deden namens T&GD Fardau Schilstra en Nienke Eelkema mee. Het onderdeel waar ze mochten beginnen was de brug. Fardau begon en turnde een keurige oefening, Nienke daarna en een overwinning want de ophurk die in de training steeds niet lukte ging nu goed! De balk was het tweede onderdeel, altijd spannend… Fardau viel helaas met de koprol en fouettédraai maar liet verder een goeie oefening zien. Nienke bleef staan met alles en turnde, op een kleien wiebel na, keurig. De vloer ging daarna naar behoren met een mooie flikflak van Nienke, een plusje waard. En ook Fardau liet een nette oefening zien. Als sprong voor beide 2x een overslag over de kast.
Daarna was het wachten op de prijsuitreiking . Het podium haalden ze niet maar Nienke eindigde op een mooie 6e en Fardau op een 12e plaats.

Op naar de 2e plaatsingswedstrijd 25 maart in Ferwerd.