Zaterdag 16 juni waren de toestelfinales turnen voor de eerste en tweede divisie in Harlingen

Zaterdag 16 juni waren de toestelfinales turnen voor de eerste en tweede divisie in Harlingen. Tijdens de voorrondes had Chayenne Bosch had zich geplaatst voor de toestellen balk en vloer in de categorie pupil 1 N2. Thirza Scherjon had zich voor alle vier toestellen weten te plaatsen in de categorie Jeugd 1 N3. Ook Dané Koenen had alle toestelfinales in de categorie pupil 2 N2.

Chayenne turnde een strakke balkoefening met een boogje en boogje tiktak en bleef de hele oefening staan. Dit leverde haar een bronzen medaille voor de derde plaats op. Op de vloer zette ze een prima oefening neer en hier eindigde ze net naast het podium op de vierde plek.

Thirza turnde op de vloer, sprong en brug zo goed dat ze zich kampioen van de drie noordelijke provincies noemen op deze drie toestellen. Ze kreeg hiervoor drie gouden medailles omgehangen. Op de balk bleef ze helaas niet staan, waardoor een medaille op dit toestel buiten bereik bleef.

Dané turnde ook een erg goede wedstrijd, waardoor ze voor alle toestellen het podium mocht betreden. Ze kreeg een gouden medaille op de vloer en brug, een zilveren medaille voor de balk en een bronzen medaille voor de sprong.