VOLOP EREMETAAL VOOR TURNSTERS TURN- EN GYMSPORT DOKKUM

VOLOP EREMETAAL VOOR TURNSTERS TURN- EN GYMSPORT DOKKUM

Zaterdag was de start voor de meisjes op D1 niveau. Deze meisjes turnen voorgeschreven oefeningen waarbij de lange mat plaats heeft gemaakt voor een vierkante vloer waarop ze een oefening op muziek laten zien.

Silke Hofstede en Janet van der Meulen komen uit in de categorie instap, de jongste deelnemers van deze wedstrijddag. De dames turnden een prachtige wedstrijd waarbij Silke de hoogste score noteerde op sprong en de tweede op brug en vloer. Janet wist de jury te overtuigen op balk en vloer en scoorde daar het hoogst. De twee dames van TGD wisten in de einduitslag hun concurrenten voor te blijven en Silke mocht zilver in ontvangst nemen en Janet kreeg goud mee naar huis.
In deze ronde mochten ook de jeugdturnsters hun wedstrijd turnen. Nessa van der Wal en Baukje Anna van der Meulen kwamen voor TGD op de vloer. Beide dames turnden prachtige oefening alleen had Nessa wat last van haar zenuwen. Op balk en brug moest ze hierdoor een val incasseren en dacht ze dat ze en hele slechte wedstrijd had geturnd. De jury dacht hier anders over en los van de twee vallen turnde ze prachtig en haalde daarmee nog de 5e plaats. Baukje Anna liet en prachtig brug oefening zien en de jury waardeerde dit met de hoogste score. Tijdens de prijsuitreiking mocht Baukje Anna het brons in ontvangst nemen.

De tweede ronde was voor de pupillen 1 Milena Eelkema, Melissa Stuivenvolt en Jose Holtewes hun moment. Milena Turnde een mooie wedstrijd met een prachtige balkoefening waarvoor ze het derde cijfer kreeg. In totaal werd ze achtste een mooie uitgangspositie voor de volgende wedstrijd. Jose is maar liefst twee niveaus omhoog gegaan en kon deze wedstrijd prima meekomen. Melissa mocht het brons in ontvangst nemen en Jose werd mooi 9e vlak achter Milena.

Als laatste deze dag kwam het TGD pupillen II kwartet de vloer op. Hiske de Roos, Alyssa Zeilinga, Nikita van Kammen en Jasmijn Donkervoort. Alle vier dames turnden een prachtige wedstrijd met radslagen op de balk, salto’s bij sprong, flick flack of zelfs dubbel flick flack op vloer. Ze noteerden mooie eindklasseringen en Alyssa mocht zelfs naar voren komen om het brons in ontvangst te nemen. Op naar de volgende wedstrijd in april.

Zondag was de tweede wedstrijddag van dit weekend. Op deze dag kwamen de meiden in de keuze oefenstof aan bod van TGD.

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Julia Ludema en Caithlyn de Vries (jeugd H). Door een blessure aan de enkel was het voor Jirte Ludema beter om deze wedstrijd niet mee te doen. De meiden begonnen heel sterk op sprong met 2 mooie overslagen. Door een foutje van de Jury stond de pegasus te hoog en moesten ze na de andere toestellen nog een keer springen. Het maakte gelukkig geen verschil want ze sprongen goed, Julia werd zelfs 2e. Op brug lieten ze een prachtige oefening zien met mooie salto als afsprong. Julia liet op balk zien de zenuwen onder controle te hebben en Caithlyn deed een hele strakke handstand met hele draai. Als laatste naar vloer waar ze mooie series en sprongen lieten zien. Caithlyn eindigde in een sterk deelnemers veld op een mooie 11e plek en Julia mocht het podium betreden met een 5e plek!

In de tweede wedstrijdronde kwam Beau Faber, jeugd G, in actie. Ze startte haar wedstrijd op vloer. Ze schitterde met haar mooie nieuwe vloeroefening. Door een verkeerde serie had ze helaas wat punten aftrek. Door naar sprong. Hier liet ze een mooie handstandoverslag zien. Op de brug heeft ze hard gewerkt aan het ophurken. Tijdens het inturnen maakte ze het nog even spannend, maar tijdens de wedstrijd ging alles soepel achter elkaar door. Ook de balk turnde ze netjes. Met alleen een val na een mooi boogje eindigde ze haar wedstrijd goed. Beau eindigde op de 11e plaats.

In de derde wedstrijdronde turnden Yi-Dan Li en Mellanie Mertens in de categorie senior G. Ook zij startten hun wedstrijd op het onderdeel vloer. Yi-Dan begon met een mooie oefening waarbij ze een 7e plek kreeg. Mellanie turnde erg strak met mooie choreografie. Over de Pegasus turnde Yi-Dan 2 mooie overslagen. Ook Mellanie liet deze sprong zien. Door naar de brug waar Yi-Dan de oefening eindigde met een salto van de brug. Mellanie turnde netjes achter elkaar door op de brug. Als laatste het onderdeel balk. Beide meiden turnden hier erg strak en wisten zonder grote fouten de oefeningen te turnen. Yi-Dan maakte een mooie handstand. Mellanie stond strak met haar radslag. Bij de prijsuitreiking eindigde Yi-Dan op de 6e plaats. Mellanie mocht naar voren komen op het hoogste podium en nam goud mee naar huis!

In wedstrijd ronde vier mochten Anna Wensink, Fenna van Duinen, en Thirsa Bakker hun oefeningen laten zien aan de Jury. Ze begonnen alle 3 sterk op balk met mooie strakke sprongen. Op vloer had Thirsa een kleine val met de overslag maar verder goed afgerond. Fenna had op vloer het 2e cijfer in haar categorie! Op sprong lieten de meiden mooie overslagen. Anna is geëindigd op een 9e plek, Thirsa 19e en Fenna mocht de medaille in ontvangst nemen 5e !!!