Vijf Fries kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum

Zaterdag 11 januari was het provinciaal kampioenschap turnen van de eerste en tweede divisie in Heerenveen.

In de eerste wedstrijdronde turnden Nine Postma (pupil 1 N1) en Sophie Beintema (pupil 1 N2). Sophie had zich tijdens de vorige wedstrijd al ruim geplaatst en turnde vandaag in verband met een blessure alleen de brugoefening, waarop ze tweede eindigde. Nine turnde een prima wedstrijd en liet zien vooruitgang te hebben geboekt ten aanzien van de eerste wedstrijd. Ze werd op alle onderdelen eerste en mag zich Fries kampioen noemen.

In de tweede wedstrijdronde turnden Janne Arjaans (pupil 2 N2), Fenna Hoekstra (jeugd D) en Dané Koenen (jeugd C, WIK FTC). Janne turnde een goede wedstrijd met vooral een mooie brugoefening. Ze werd op de brug en balk eerste, op de sprong tweede en op de vloer derde. Fenna turnde ook een goede wedstrijd, met voor het eerst de tsukahara op de sprong. Ze werd op alle onderdelen eerste, behalve op de vloer, waar ze tweede werd. Ook Dané turnde een goede wedstrijd en werd ook op alle onderdelen eerste, behalve op de balk waar ze tweede werd. Janne, Fenna en Dané mochten alle op het podium komen voor het goud en de titel Fries kampioen.

In de laatste wedstrijdronde mochten Chayenne Bosch (jeugd N3) en Jildou Halma (junior C) de meerkamp turnen. Thirza Scherjon (junior C) turnde alleen brug en haalde met een nieuwe brugoefening met losom-reus de tweede plek. Ze haalde daarmee een ticket voor haar laatste toestelfinale binnen.  Chayenne turnde voor het eerst de half in – heel uit op de sprong en werd hier eerste. Ook op de balk en vloer werd ze eerste en op de brug derde. Jildou had vandaag een minder sterke wedstrijd, maar ze heeft zich goed staande weten te houden en ze heeft op de brug voor het eerst de losom-handstand geprobeerd. Jildou kreeg het zilver omgehangen en Chayenne het goud. Chayenne mag zich voor het vierde jaar op rij Fries kampioen noemen.

Alle turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hebben zich ruimschoots voor de landelijke kwartfinale weten te plaatsen.