Viermaal prijs voor Turn- en Gymsport Dokkum

Op zaterdag 27 november vond het Fries Kampioenschap Groepsspringen voor niveau A, B en C plaats in Leeuwarden. Turn- en Gymsport Dokkum deed mee met een team dat uitkwam in de Jeugd-C. Het team bestond uit Silke Wiersma, Sylke Ytsje Hamstra, Esmee Mullender, Ellin de Boer, Marinthe Mullender, Nienke Hiemstra, Nynke Posthumus, Karlijne Tepper en Marije Tepper. Helaas konden Esmee en Ellin niet aanwezig zijn.

De meiden mochten als eerste in actie komen op het toestel trampoline pegasus. Hier toonden zij mooie en nette sprongen, maar hadden helaas twee vallen. Uiteindelijk werd dit beloond met een mooie derde plek. Daarna kwamen de meiden in actie op het onderdeel trampoline valmat. Hier lieten de meiden wederom zien wat ze waard waren en sprongen hoog. Zo hoog dat er helaas opnieuw twee vallen waren. De hoogte en de netheid werd beloond met een wederom een mooie derde plek. Het derde toestel was de airtrack. Een onderdeel waarop de meiden een hoge moeilijkheid turnden. Er ging helaas iets mis in de volgorde van de sprongen en er werden een aantal sprongen herhaald. De sprongen waren echter zo strak en zo goed uitgevoerd dat het optreden op de airtrack alsnog tot een derde plaats leidde. Als laatste lieten de meiden hun oefening zien op het toestel plankoline kast. De meiden waren zenuwachtig geworden na een paar fouten op de airtrack wat helaas leidde tot een missprong en een grote val. Het team wist dit super goed op te pakken en hun sprongen uitstekend te hervatten. Ook op dit toestel mocht het team de derde prijs in ontvangst nemen.

 

We kijken terug op een nieuwe ervaring en mooie resultaten, waarbij het team bij elk onderdeel een prijs in ontvangst mocht nemen. Het was een goede start van het nieuwe wedstrijdseizoen na 1,5 jaar geen wedstrijden.