Vier fries kampioenen Turn- en Gymsport Dokkum

Vier fries kampioenen Turn- en Gymsport Dokkum

Op zaterdag 30 maart vonden de Friese Kampioenschappen voor de eerste en tweede divisie plaats in Heerenveen.

 
In de eerste wedstrijd turnden Nine Postma (instap N1) en Sterre Verhulst (pupil 1 N2). Nine begon haar wedstrijd op het toestel brug, ze turnde een losom tot handstand, maar viel daarna helaas de verkeerde kant op. Gelukkig lukte het om de oefening met mooie reuzen af te maken. Op het toestel balk begon ze met een klein foutje, maar turnde ze de oefening stabiel verder. Op vloer liet ze al haar power zien met mooie flikflakken en een hoge salto. Tot slot het onderdeel sprong, waar Nine nog mooi kon knallen. Nine turnde als enige Friezin in dit hoge niveau en mocht daarom een gouden medaille ontvangen.
 
Sterre Verhulst startte de wedstrijd op sprong met een mooie handstandoverslag en streksalto. Hierna over op het toestel brug, met een mooie losom en reuzen. Sterre is altijd heel stabiel op balk, maar helaas ging tiktak deze wedstrijd mis. Het laatste toestel vloer is ook een sterk toestel voor Sterre. Ze turnde met een mooie hoge salto en een stralende lach. In het eindklassement leverde dit voor Sterre een mooie tweede plaats op.
 
In de tweede wedstrijd mochten Fenna Hoekstra (jeugd N3) en Thirza Scherjon (jeugd D) hun turnkunsten laten zien. Beide begonnen ze op balk. Waar Fenna vorige wedstrijd nog wat wiebelig was op balk, was ze nu heel stabiel. Een mooie pirouette en strakke flikflak bezorgden haar een hoge score. Thirza begon sterk met mooie spagaatsprongen, maar moest helaas een keer de balk verlaten. Ze maakte de oefening af met een mooi arabier schroef af. Op vloer turnde Fenna mooie salto’s en wijde spagaatsprongen. Zelfs met een klein foutje haalde ze alsnog een hele hoge score. Thirza turnde ook een mooie oefening, met strakke choreografie en een mooie schroef. Na het toestel sprong moest alleen brug nog. Fenna vond de afsprong van brug nog wat spannend, maar na haar mooie reuzen turnde ze ook een hele mooie streksalto. Thirza had helaas wat pech met de opgooi tot handstand voor haar reuzen, waardoor die niet lukten. Gelukkig heeft ze dit goed opgelost en turnde ook zij een mooie streksalto af. Fenna en Thirza mochten beide in het eindklassement de gouden medaille in ontvangst nemen!
 
In een ander groepje turnde Dané Koenen (jeugd N2). Zij startte op het toestel sprong met twee nette sprongen en zette dit ook door op de brug. Ook daar turnde ze een hele nette oefening, wat resulteerde in een mooie score met maar weinig aftrek voor de uitvoering. Verder op balk, waar ze deze lijn weer mooi doorzette. Ze bleef de hele oefening stabiel op de balk staan met een mooie gesloten flikflak en boogje voorover. Als afsluiting op vloer kon het niet anders dan ook hier weer een mooie oefening neer te zetten. Met mooie hoge salto’s en sprongen turnde Dané zich naar de eerste plaats!
 
Al met al een succesvolle dag voor TGD met maar liefst 4 Fries kampioenen en een keer zilver!