Tweede turncompetitiewedstrijd Assen

Afgelopen zaterdag stond de tweede turncompetitie wedstrijd alweer voor de deur.

 

Jenny-Lynn Kootstra kon gelukkig deze wedstrijd weer alle toestellen turnen nadat ze vorige wedstrijd door een knieblessure helaas maar twee toestellen kon doen. Op vloer turnde Wietske de Jong sterk, met mooie sprongen boekte ze zichtbaar vooruitgang t.o.v de vorige wedstrijd getuige ook het cijfer, wel twee punten hoger dan vorige wedstrijd. Op sprong en brug zetten de dames mooie scores neer ondanks een foutje bij de kip van Jenny-Lynn. Waar Wietske vorige keer op balk het 3e cijfer noteerde, was balk vandaag niet een succes. Na 3 onderdelen stond Wietske 6e, maar door een paar foutjes op balk zakte ze helaas ver naar beneden in het klassement. Jenny-Lynn turnde op balk erg sterk en behaalde hier het 6e cijfer. De dames hebben nog niet alles van hun kunnen laten zien en gaan zeker nog plekken stijgen in de eindranking. Op 18 januari proberen we deze stappen omhoog te maken.

 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Margriet van der Meulen. Margriet kon vandaag ook weer voluit turnen na een blessure tijdens de vorige wedstrijd. Margriet turnde op alle vier onderdelen mooie oefeningen. Sprong gaf een kleine tegenvaller bij de tweede tsukahara, maar dit haalde ze ruimschoots in op de andere onderdelen. Waar vorige keer de brug niet lekker liep, ging dat vandaag super. De meeste handstanden werden gehaald en ook de afsprong was weer zoals vanouds. Margriet mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen voor haar optreden. Ook ontving Margriet een mooie standaard voor de 2e plaats in de turncompetitie. Margriet heeft deze wedstrijd een toestelfinale op brug behaald en heeft hierdoor op alle vier de toestellen een finale.

 

In de laatste wedstrijd mocht Swany de Haan de wedstrijdvloer betreden. Swany begon met een sterke oefening op vloer. Originele muziek, gecombineerd met hoge sprongen deed de jury versteld staan. Het optreden werd goed beloond met het 1e cijfer in haar categorie. Dit betekent dat Swany een toestelfinale op vloer in de pocket heeft. De andere toestellen gingen naar behoren en na drie onderdelen bezette Swany de 3e plaats. Op balk turnde Swany sterk, maar helaas moest ze bij de arabier de balk vroegtijdig verlaten. Ondanks dat, heeft Swany ook een toestelfinale op balk behaald. Ze eindigde op een mooie 4e plaats. Swany turnde deze wedstrijd zelfverzekerd, getuige het feit dat ze bij brug er zelf voor koos om toch zolendraai te turnen in de oefening! Dit terwijl het onderdeel nog niet altijd goed gaat en Swany het ook best nog spannend vindt af en toe. De oefening op brug ging niet makkelijk, maar Swany turnde alles netjes door en verliet de brug pas bij de afsprong. Super!

 

Alle dames hebben weer mooie stappen gemaakt deze wedstrijd, we weten waar we nog aan moeten werken en hoe we er voor staan. Op naar 18 januari!