Tweede plaatsingswedstrijd Sneek

Afgelopen zaterdag vond in Sneek de tweede plaatsingswedstrijd plaats voor de Friese Kampioenschappen.

 

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Janna van der Meulen, Jikke de Hoop en Elske Zuidema. Het zat de dames op balk vandaag niet mee en daar zijn wat puntjes blijven liggen. Janna liet zien (na op de vorige wedstrijd een flinke smakkerd gemaakt te hebben) toch de balk weer op te durven en toonde hiermee veel doorzettingsvermogen. Jikke turnde een goede brug oefening met een van de hoogste uitgangswaardes van het deelnemersveld. Elske liet op vloer een mooie oefening zien met nette elementen. Helaas had Jikke vandaag op sprong pech en lukte haar eerste overslag niet waardoor een podiumplek er deze wedstrijd niet meer in zat. Janna eindigde op een 5e plek en de eindklassering van Jikke en Elske zijn nog niet bekend aangezien de uitslagen nog niet binnen zijn.

 

Angela Zevenhuizen en Arwen Bo de Jager deden ook mee in eerste wedstrijd niveau D1, pupil 2. Ze mochten starten bij de balk. Allebei lieten ze een goede oefening zien, maar vielen er met de radslag helaas af. Helaas kwam Arwen Bo voor de overslag af niet helemaal goed uit op de balk en vergat door de spanning een stapje vooruit te zetten, hierdoor viel ze met de afsprong, iets wat normaal nooit gebeurd, heel jammer! Daarna gingen de dames door naar de vloer. Deze ging bij beiden veel beter dan de vorige wedstrijd. De sprong volgde daarna. Hier moesten ze als eerste een hurksalto of streksalto laten zien. Als tweede sprong moest er een overslag over de kast worden geturnd. De dames lieten zien het springen goed onder de knie te hebben en haalden hierop ook een goede score. Als laatste was de brug aan de beurt, ook dit ging prima. Toen was het wachten op de uitslag. Angela mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen, heel knap! Arwen Bo eindigde op een hele mooie 4e plaats.

 

In de tweede wedstrijd mochten Judith Hoekstra, Aukje de Beer en Femke Andringa voor T&GD de wedstrijdvloer betreden. Aukje turnde deze wedstrijd op alle toestellen sterk en verbeterde zichzelf aanzienlijk op balk en vloer. Femke turnde een goede balk maar moest helaas eenmaal de balk verlaten met de pirouette. Op vloer werd Femke zwaar bestraft door de jury waardoor ook voor haar een podiumplek niet meer haalbaar was. Judith turnde sterk op vloer en sprong maar balk en brug gingen niet zoals gepland. Aan het einde werd de balans opgemaakt en Aukje mocht op de hoogste trede plaatsnemen en werd 1e! De eindklassering voor Judith en Femke zijn nog niet bekend.

 

Ook Anna Wytske HolwerdaD1, pupil 1 kwam in actie in de tweede wedstrijd. Jenneth Broeders deed de eerste wedstrijd ook nog mee, maar had helaas haar hand gebroken vorige week en moest de wedstrijd laten schieten.
Anna Wytske begin op de balk. Helaas viel ze door de zenuwen bij het opstaan eraf. Wel liet ze een hele mooie radslag zien. De vloer ging ook heel goed. Vorige wedstrijd ging ze bij de eerste serie nog door haar enkel, waardoor de hele oefening niet goed ging, maar deze keer maakte ze het helemaal goed! De sprong was daarna aan de beurt en dit is toch wel een van Anna Wytske haar favoriete onderdelen. Hier liet ze een overslag over de kast zien en een mooie, hoge hurksalto. Als laatste gingen we naar de brug. Hier viel ze met de ophurk, erg jammer want dit kost je gelijk een punt. Ze herpakte haar goed en maakte de oefening mooi af. Uiteindelijk turnde ze een betere wedstrijd dan de vorige keer en eindigde op een goede 9e plaats, ze kan tevreden terug kijken!

 

In de derde wedstrijd kwamen er weer drie turnsters in actie: Mara Beckers, Froukje Sliedrecht en Inge Heidstra. De dames turnden alle drie nette vloeroefeningen met mooie acrobatische series. Op balk turnden Froukje en Inge een plusoefening en bleven netjes op de balk staan. Mara turnde een sterke oefening maar helaas wel één val. Froukje turnde op de andere onderdelen erg sterk waardoor ze tijdens de prijsuitreiking een 3e prijs in ontvangst mocht nemen! Hopelijk mag Froukje tijdens het FK weer in actie komen en dan is er op brug ook nog zeker ruimte voor verbetering. Inge turnde een prachtige rekoefening met hoge zwaaien en technisch goede houdingen en ook op sprong scoorde Inge goed. Inge mocht tijdens de prijsuitreiking een bronzen medaille in ontvangst nemen voor de 4e plaats! Mara had helaas op brug pech met de kip. Waar het in de trainingen deze week steeds lukte, mocht het tijdens de wedstrijd niet zo zijn. Op sprong vond Mara de plank erg goed springen en dit was ook te zien aan haar overslagen. Mara haar klassering is tijdens dit schrijven nog niet bekend.

 

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan: Ilse Brijker, Tessa de Graaf, Doutzen Schilstra en Lauren de boer.  Deze dames lieten zien dat balk een toestel is dat zij beheersen. Met drie plusoefeningen maakten de dames de doelstelling waar. Waar het Ilse vorige keer niet lukte om de balk pas te verlaten bij de afsprong lukte dit vandaag wel! Alleen Tessa moest helaas de balk vroegtijdig verlaten. Zij maakte dit weer goed door een mooie kip op de brug te tonen en een dijk van een vloeroefening. Doutzen toonde op brug wederom een prachtige oefening met een mooie kip en streksalto. Lauren liet zien hard gewerkt te hebben aan haar netheid op vloer en ook zij probeerde vandaag een streksalto van de brug. Ilse heeft ook hard gewerkt wat resulteerde in een nieuwe afsprong op brug: streksalto. De dames hebben alle vier een nette wedstrijd geturnd en hebben zich verbeterd ten opzichte van vorige wedstrijd. Doutzen mocht tijdens de prijsuitreiking een medaille in ontvangst nemen voor de 5e plaats en Tessa kreeg een medaille omgehangen voor de 4e plaats. Lauren eindigde hier vlak achter met een 6e plaats en Ilse noteerde ook een top 10 notering met een 9e plaats.

 

Het was weer een succesvolle dag voor de turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum nu afwachten wie er doorstromen naar de Friese Kampioenschappen op 21 juni in Heerenveen!