Twee tickets voor de halve finale en brons voor Turn- en Gymsport Dokkum!

Op zaterdag 11 februari waren de landelijke kwartfinales voor de tweede divisie in Zierikzee. Zes turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hadden zich hiervoor geplaatst tijdens de voorrondes. Op vrijdag is iedereen naar Zeeland vertrokken voor een gezellige overnachting.

Hiske Sjoukje de Roos, Anne Jeannette Bouma en Chayenne Bosch (Instap N2) begonnen in de eerste wedstrijdronde op het onderdeel brug. Na een goede rekstokoefening, lukte het Hiske helaas niet om op de balk te blijven staan met de radslag. Anne turnde hierop een erg stabiele oefening en ook Chayenne bleef hierop staan en behaalde hier het tweede cijfer van hun categorie. Op de vloer werd door Hiske een mooie loopoverslag laten zien en door Anne en Chayenne een dubbele flikflak. De wedstrijd werd afgesloten met het onderdeel sprong. Hier turnden ze alle drie een goede overslag over de pegasus en een arabier in de plankoline. Hiske turnde deze sprong op deze wedstrijd voor het eerst een behaalde hiermee een mooie score van 12.750. Hiske eindigde op de 22e plaats, Anne op de vijftiende plaats en Chayenne kreeg de bronzen medaille omgehangen voor de derde plaats! Ze heeft zich met deze prestatie geplaatst voor de landelijke halve finale.

In de derde wedstrijdronde kwamen Jenny-Lynn Kootstra en Jildou Halma (Jeugd N3) in actie. Jenny-Lynn mocht het spits afbijten op het spannende onderdeel balk. Ze raakte hier een beetje in de war, maar liet zich niet gek maken en bleef op de balk staan. Helaas lukte het bij Jildou niet om op de balk te blijven staan en dit kostte veel punten. Op de vloer werd de moeilijkheid opgeschroefd en Jenny-Lynn turnde de tot nu toe beste oefening van het seizoen met een flikflak gevolgd door een streksalto. Ze behaalde hierop een mooie score van 13.450 en Jildou volgde direct met bijna dezelfde mooie score van 13.400. Op het onderdeel sprong lieten ze beide twee keer een mooie half in – half uit zien. Ze sloten de wedstrijd goed af aan het onderdeel brug, waar Jildou deze keer voor het eerst de streksalto als afsprong liet zien. Jildou eindigde op de dertiende plaats, een erg knappe prestatie, omdat ze pas sinds vorig seizoen is begonnen met turnen en nu al zo goed op dit hoge niveau meedraait! Jenny-Lynn heeft met haar goed geturnde wedstrijd een ticket voor de landelijke halve finale bemachtigd met de negende plaats!

Evelyn Bakker (Junior C), begon in de vierde wedstrijdronde op de brug. Hierop werd een onderdeel afgekeurd, wat erg veel punten kostte en doorstroming buiten bereik was. Evelyn liet haar hoofd niet hangen en wilde de wedstrijd goed afmaken. Ze ging na de eerste toestelronde erg knap verder op de balk en liet hier een mooie flikflak zien, waarbij ze stond als een huis. Op de vloer liet ze goede series zien die met elkaar verbonden werden door prachtige choreografie met expressie. Tot slot knalde ze er twee mooie tsukahara’s uit over de pegasus, wat haar het derde cijfer opleverde in haar categorie. Ontzettend knap hoe Evelyn haar wedstrijd heeft afgemaakt en weer hard wil trainen voor volgend seizoen.

Met twee tickets voor de landelijke halve finale en een medaille reden we terug naar het Noorden.

Chayenne Bosch 3e prijs DSC_5091 DSC_5094