Turnschool Rijssen toernooi in Hellendoorn

Zondag 24 november was het Turnschool Rijssen toernooi in Hellendoorn. Een prachtige wedstrijd ter voorbereiding op de landelijke KNGU wedstrijden.

Silje van der Wal turnde in de categorie instap N3. Ze startte met een prima vloeroefening, waar ze een mooie arabier flikflak liet zien. Bij de sprong ging de overslag niet helemaal zoals gepland, maar gelukkig ging de salto goed. Bij de rekstok verraste ze ons allemaal met de mooiste oefening die we tot nu toe van haar hebben gezien. Met een score van 13.000 strak ze ver boven de anderen in haar categorie uit op dit onderdeel. Ze sloot de wedstrijd af met een prima balkoefening voor deze eerste wedstrijd. Silje kreeg bij de prijsuitreiking het zilver omgehangen.

Lieke van der Wal bleek toen ze aangekomen was in Hellendoorn door ziekte helaas niet in staat de zijn om deel te nemen aan de wedstrijd.

Janne Arjaans is als pupil 2 turnster gepromoveerd naar het niveau N2. Janne begon met twee vallen van de balk, maar herpakte zich meteen voor de rest van de wedstrijd. Ze turnde een prima vloeroefening. De komende tijd gaan we aan de slag om hier hoger te kunnen scoren. Janne turnde sterk op de sprong waar ze het tweede cijfer van haar categorie haalde en op de brug het derde cijfer. Samen bracht dit Janne op een knappe zevende plek.

Fenna Hoekstra turnt voor het eerst in de keuzeoefenstof in het niveau jeugd 2e divisie. Ze begon de wedstrijd met een prima brugoefening. De komende tijd gaan we werken naar een oefening toe werken waarbij ze kan laten zien wat ze hier in zich heeft. Fenna bleef keurig op de balk staan en turnde een goede sprong. Tot slot turnde ze haar vloeroefening voor het eerst op een wedstrijd en dit deed ze goed. Fenna draaide op bijna alle toestellen in de top drie mee en won zilver.

In de laatste wedstrijdronde turnden Thirza Scherjon en Jildou Halma in de categorie junior 2e divisie. Ze begonnen op de sprong, waar Thirza voor het eerst een half in – anderhalf uit deed. Een sprong met een hoge moeilijkheidswaarde, die met een mooi cijfer de derde plek opleverde. Jildou gaat de komende tijd aan de slag om ook een moeilijkere sprong te turnen. Op de brug turnden Jildou en Thirza voor het eerst het wippertje, waarbij het Thirza lukte om na dit moeilijke element de kip te turnen. Jildou werd tweede op dit onderdeel. Thirza liet helaas punten liggen op de balk. Jildou bleef op de balk staan en werd hier derde. Op de vloer turnden ze beide een mooie oefening, waar Jildou het hoogste cijfer van hun categorie scoorde. Thirza eindigde op een prima zesde plek en Jildou haalde met maar een tiende verschil met de nummer 1 de derde zilveren medaille van de dag binnen.