Turn- en Gymsport Dokkum naar de halve finale tweede divisie

Turn- en Gymsport Dokkum naar de halve finale tweede divisie

Op zondag 11 maart was de kwartfinale van de tweede divisie in Roden. Turnsters vanuit heel Nederland deden mee aan deze landelijke wedstrijd. Van Turn- en Gymsport Dokkum hadden Chayenne Bosch, Dané Koenen en Thirza Scherjon zich hiervoor geplaatst.

Chayenne begon op de vloer en turnde daar een goede oefening met een flikflak-salto en een losse radslag. Ook op het onderdeel sprong liet Chayenne twee keer een goede sprong zien. Op beide onderdelen behaalde ze een prima cijfer. Op het onderdeel rekstok lukte het Chayenne om twee reuzen te turnen. Na drie toestellen stond Chayenne in de top elf turnsters die doorstromen naar de halve finale. Helaas was de val van de balk net teveel om een ticket voor de halve finale te bemachtigen. Chayenne eindige in een sterk deelnemersveld op de dertiende plek.

Dané was in de week voor de wedstrijd ziek en miste hierdoor wat spierspanning. Dané kwam haar vloeroefening goed door en behaalde hier een prima cijfer. Op het onderdeel brug behaalde Dané met een mooie handstand, gevolgd door reuzen met een streksalto een hoge score van 13.667 punten. Helaas gingen de toestellen sprong en balk wat minder goed. Desondanks werd Dané zevende en stroomt ze door naar de halve finale.

Thirza debuteerde dit seizoen in de tweede divisie en dit maakte deze eerste landelijke wedstrijd op dit niveau extra spannend. Thirza begon goed op het onderdeel vloer en haalde hier een hoge score van 13.000 punten. Op de sprong behaalde ze het tweede cijfer van haar categorie met haar half in – heel uit. Voor het eerst op een wedstrijd turnde Thirza de moeilijkere brugoefening met reuzen. Dit deed zij heel goed en de jury waardeerde haar oefening met een hoge score van 13.800. Na drie onderdelen draaide Thirza mee in de top drie. Het laatste onderdeel was balk, waarop nog winst te behalen valt. Thirza liet met haar negende plaats in de eindklassering en een ticket voor de halve finale zien zeker thuis te horen in dit niveau.