Topprestatie van Jildou Halma op de Nederlandse Kampioenschappen!

Topprestatie van Jildou Halma op de Nederlandse Kampioenschappen!

Jildou Halma turnde zaterdag 26 mei in Waalwijk de Nederlandse Kampioenschappen in de categorie jeugd 3e divisie. Fenna Hoekstra had zich ook geplaatst in de categorie pupil 2 N3, maar kon door een blessure helaas niet mee doen.

De wedstrijd begon op het toestel brug, met een super hoge opzwaai turnde Jildou netjes. Op de balk was ze super strak, en deed ze super mooie spagaatsprongen. Ze haalde dan ook een monster score van 11,700. Op de vloer straalt ze altijd met haar mooie oefening. Ook op dit toestel turnt ze super spagaatsprongen. Met een nette overslag salto sloot ze de oefening af. Als laatste het toestel sprong. Op dit onderdeel heeft ze laten zien dat ze springbenen heeft en turnt ze een nette half in met een hele draai uit.

De wedstrijd was klaar, de zenuwen waren weg en dan is het afwachten op welke plek er geëindigd wordt. Het bleef even spannend, maar na een paar minuten wisten we het zeker. Jildou is zesde geworden op de Nederlandse Kampioenschappen, echt een top prestatie. Het was al een hele eer om mee te doen aan deze finale en dan laat ze ook nog zien dat ze goed mee kan doen in dit niveau, wat een topper!