toestelfinales 1ste en 2de divisie district Noord

Op zaterdag 11 mei werd er in Vries de toestelfinales (1ste en 2de divisie district Noord) georganiseerd. Voor deze wedstrijd hadden 4 turnsters van Turn- & Gymsport Dokkum zich geplaatst.
Jenny-Lynn Kootstra mocht het spits afbijten in de eerste wedstrijd. Zij had zich geplaatst voor het toestel brug. Hier heeft ze een mooie oefening geturnd met een nette kip. Als afsprong liet ze een mooie streksalto zien.
In de derde wedstrijd mocht Swany de Haan haar kunsten laten zien. Swany had zich geplaatst voor de onderdelen sprong en balk. Bij de sprong mocht ze twee verschillende sprongen laten zien. Ze heeft een nette half in half uit geturnd en ook de half in met een hele draai uit voerde ze keurig uit. Helaas stond ze net naast het podium, ze behaalde namelijk de 4e plaats. Op de balk liet Swany een keurige oefening zien met een mooie, hoge wisselspagaatsprong. Ook de radslag – arabier deed ze als behoren. Helaas moest ze met de flikflak de balk verlaten. De oefening heeft ze netjes afgemaakt.
In de laatste wedstrijd waren Suzanne de Beer en Margriet van der Meulen aan de beurt. Suzanne had zich geplaatst voor het toestel brug. In de oefening werd de losom handstand helaas niet gehaald, waardoor ze een halve draai maakte. Haar oefening heeft ze vervolgd met een kip halve draai kip. Verderop in haar oefening viel ze helaas ook met de reus. Ze heeft het netjes afgesloten met een streksalto.
Margriet had zich geplaatst voor drie toestellen: brug, balk en vloer. Op de brug moest Margriet helaas de brug verlaten na de losomhandstand, doordat de handstand niet werd gehaald. De oefening voerde ze daarna keurig uit met een hoog wippertje. Ook de reuzen voerde ze netjes uit. Ze sloot de oefening af met een mooie streksalto halve draai. Op de balk turnde Margriet nette flikflakken met een kleine wiebel. Helaas moest ze de balk verlaten met de arabier wat erg jammer was. Wel turnde ze een hele mooie geheven been pirouette.
Margriet sloot de wedstrijd af met het toestel vloer. Hier sprong ze als eerste serie een arabier salto met een hele draai. De gymnastische sprongen van Margriet turnde ze ook erg netjes.
Margriet mocht drie medailles mee naar huis nemen, namelijk drie zilveren medailles!

Dit was de laatste wedstrijd van het turnseizoen. Nu kunnen ze verder oefenen voor volgend jaar!

Margriet Jenny DSC00202