Toestelfinales 1e en 2e divisie

In Leeuwarden stonden vandaag de toestelfinales voor de 1e en 2e divisie op het programma.

 

Vandaag kwamen er 5 turnsters van T&GD in actie op dit hoge niveau. In de eerste wedstrijd mochten Ytsje de Roos (brug), Jenny-Lynn Kootstra (brug en sprong) en Wietske de Jong (balk en sprong) Instap niveau N2, in actie komen.

 

Ytsje en Jenny-Lynn turnden allebei een mooie oefening met hoge zwaaien. Jenny Lynn liet zien al bijna in de handstand te kunnen komen met haar zwaaien. Waar Jenny-Lynn haar brugoefening vorige wedstrijden hoog gewaardeerd werd door de jury mocht het vandaag niet zo zijn. De jury waardeerde Jenny-Lynn haar oefening laag wat tot teleurstelling leidde en tot verbazing van de trainster. Ytsje turnde een nettere en betere oefening dan tijdens de 1/4 finale en dit zag de jury ook en Ytsje werd 5e in het eindklassement. Jenny-Lynn eindigde op een 7e plaats.

 

Wietske mocht in actie komen op de balk. Na twee goede inturn rondjes mocht Wietske dan haar oefening tonen aan de jury. Dit deed ze met verve! Hier en daar een wiebel en iets minder stabiel dan in de trainingen maar ze turnde alles netjes door en verliet de balk pas bij de afsprong. Wietske mocht bij de prijsuitreiking op het podium plaatsnemen voor de zilveren medaille voor de 2e plaats (met maar 0,1 verschil op nummer 1)!

 

Jenny-Lynn en Wietske mochten allebei nog een keer in actie komen op het onderdeel sprong. Waar Wietske tijdens de 1/2 finale de overslag over de pegasus niet helemaal goed uitvoerde deed ze het vandaag hartstikke goed! Ook de arabier in de plankoline ging erg goed met een mooie beheerste kaats erachteraan. Jenny-Lynn turnde ook een nette overslag met een mooie aanzweeffase. Ook bij Jenny-Lynn ging de arabier naar behoren! De verschillen in het eindklassement waren miniem, Jenny-Lynn eindige als 7e met 12.975 en Wietske eindigde als 3e met 13.175. Wietske mocht wederom het podium beklimmen en ditmaal voor de 3e plek.

 

Alle drie de dames hebben sterke oefeningen neergezet en kunnen trots zijn op zichzelf!

 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Swany de Haan, jeugd 1 niveau N3.  Swany mocht op sprong haar kunsten vertonen. Na drie rondes gewacht te hebben was Swany aan de beurt. Ze sprong twee keer een 1/2 in 1/2 uit. Het inturnen ging niet helemaal lekker maar op de wedstrijd sprong Swany stukken beter! De jury beloonde Swany haar sprongen goed en ook zij mocht op het podium plaatsnemen voor de 3e plaats!

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Margriet van der Meulen, junior niveau B. Margriet had zich gekwalificeerd voor 3 toestellen: sprong, brug en vloer. Op sprong zat het Margriet even niet mee. De eerste sprong, tsukahara gehurkt, werd door de jury geteld als een tsukahara gehoekt waardoor de twee sprong, tsukahara gehoekt, niet meer geteld werd omdat er twee verschillende sprongen getoond moesten worden aan de jury. Margriet herpakte zichzelf snel en turnde een hele goede brugoefening met mooie handstanden en hoge streksalto 1/2 draai. Voor dit optreden mocht Margriet een zilveren medaille in ontvangst nemen (met maar 0,1 verschil op de nummer 1!). Op vloer turnde Margriet een mooie oefening met mooi spagaatsprongen. Ook voor dit optreden mocht Margriet een zilveren medaille voor de 2e plek in ontvangst nemen.

 

Een succesvolle dag voor Turn- en Gymsport Dokkum in Leeuwarden. Voor Ytsje, Jenny-Lynn en Wietske was dit de laatste wedstrijd van het seizoen en zij gaan hard verder trainen om nieuwe elementen te leren voor volgend seizoen. Swany en Margriet hebben allebei nog een NK voor de boeg en zij trainen hier dan ook hard voor.