Thirza Scherjon en Dané Koenen presteren super op Nederlandse Kampioenschap in Tilburg.

Thirza Scherjon en Dané Koenen presteren super op Nederlandse Kampioenschap in Tilburg.
 
In het weekend van 2 en 3 juni vond het Nederlandse Kampioenschap plaats in Tilburg. Van Turn & Gymsport Dokkum had Thirza Scherjon zich geplaatst in de categorie jeugd N3. Naast de plaatsing voor de meerkamp op zaterdag, mocht ze zondag ook nog mee doen aan de toestelfinale op sprong. Ook Dané Koenen had zich weten te plaatsen voor de finale. Ze turnde in de categorie pupil 2 N2. Zondag mocht ze nog mee doen aan de toestelfinale op vloer. Het is al een hele prestatie dat ze hier mogen staan tussen allemaal sterke deelnemers. 
 
Thirza begon zaterdag op het onderdeel vloer. Met een lach tijdens de hele oefening startte ze super haar wedstrijd. Bij het onderdeel sprong turnde ze een nette half in met een hele draai uit, een moeilijke sprong wat ze goed uitvoerde. Op de brug heeft ze de afgelopen weken erg hard getraind op de reuzen. Het was een doel van haar om dat op deze wedstrijd te halen. Dat doel is behaald, de reuzen gingen goed! Ook op de balk had Thirza een doel gesteld: het halen van boogje tiktak. Het boogje tiktak zorgt voor een plusje in de oefening waardoor de moeilijkheid van de oefening omhoog gaat. Thirza bleef haar zenuwen de baas op balk en stond keurig bij alle elementen. Met dit onderdeel en een super score van 13,133 sluit ze haar wedstrijd af. Het was even spannend, maar Thirza eindigde op een fantastische zevende plek van Nederland!
 
Voor Dané ging de sprong helaas niet zoals gewenst wat veel punten kostte. Ze vervolgde de wedstrijd goed met een mooie brugoefening en een stabiele balk, waarop ze de hele oefening bleef staan! Ook de vloeroefening was prachtig, op een duur foutje na bij de stutrol na. Dané eindigde ondanks dat op de 23e plek van Nederland in een sterke categorie met 36 deelnemers. 
 
Op zondag waren de toestelfinales. Thirza had zich geplaatst voor het onderdeel sprong. Ze turnde wederom twee keer de half in met een hele draai uit. Dit deed ze super goed, de landingen waren bijna perfect! Met sterke concurrentie is ze zesde geworden van nederland op het onderdeel sprong!
 
Op zondag turnde Dané de vloerfinale. Daar ging de stutrol wel goed, maar de eerste serie niet helemaal. Dané maakte de oefening netjes af en eindigde hier als zesde op dit onderdeel.