THIRZA SCHERJON BRONS OP NK BALKFINALE

Zaterdag 25 mei was het Nederlands kampioenschap van de tweede divisie in Duiven. Namens Turn- en Gymsport Dokkum hadden onze drie turnsters zich tijdens de voorrondes weten te plaatsen als een van de 36 beste turnsters vanuit het hele land. Dit is al een hele prestatie als enige turnsters vanuit Friesland.

Sterre Verhulst (turnend bij GV Leeuwarden en Turn- en Gymsport Dokkum) deed mee in de categorie pupil 1 N2. Sterre begon op het onderdeel vloer, ze waar een prima oefening neerzette. Vervolgens liet ze zien erg goed te kunnen springen met een overslag en streksalto. Ze eindigde met een 13.375 op de sprong met een derde plaats bij de top. Ook de rekstokoefening kwam ze goed door. Tot slot het onderdeel balk, waar Sterre de hele oefening op is blijven staan. Sterre eindigde in een sterk deelnemersveld op de 33e plek.

Fenna Hoekstra deed mee in de categorie jeugd N3. Ze begon zeer sterk aan de brug, waar ze met de handstand voor de reuzen een hoge score van 14.333 haalde. Fenna turnde op de balk een iets lagere D-score dan normaal door wat wiebeltjes, maar de rest van de oefening was erg stabiel en ook hier scoorde ze hoog. De vloeroefening, met voor het eerst een losse radslag, kwam ze zonder grote fouten door. Tot slot lukte de nieuwe sprong half in – heel uit over de pegasus. Fenna eindigde dichtbij het podium op de achtste plek.

Thirza Scherjon begon goed op het onderdeel sprong en vervolgde haar wedstrijd op de brug. Hier turnde zij voor het eerst een handstand en een reus en behaalde daarmee al een van de doelen. De balkoefening was erg stabiel en dit werd beloond met het derde cijfer. Tot slot turnde ze zich ook op de vloer naar een mooie score. Thirza kreeg op de brug een eis niet toegekend, wat een halve punt koste. Met maar 0,2 punten verwijderd van het podium, was dit wel even balen. Desondanks zijn we erg blij met de vijfde plaats op de meerkampfinale. Thirza mag met deze prestatie op 23 juni in Ahoy Rotterdam turnen en heeft haar doel daarmee ruim behaald.

Op zondag 26 mei mocht Thirza meedoen aan de NK toestelfinales. Ze had zich voor de onderdelen sprong, balk en vloer weten te plaatsen. De sprong en vloer gingen iets minder dan de dag ervoor, maar ze eindigde toch op een mooie zesde plaats op sprong en een achtste plaats op vloer van Nederland. Thirza turnde een mooie en stabiele balkoefening. In deze zeer spannend balkfinale mocht Thirza het brons in ontvangst nemen voor de derde plaats!