TGD nieuws!

KABE301_WEB_FB_Stem_470x470

SPEELTOESTELLEN VOOR NIJNTJE-DIPLOMA

Met nieuwe speeltoestellen kan in Dokkum het Nijntje Beweegdiploma gehaald worden. Het Nijntje Beweegdiploma leert kinderen van 2 tot 6 jaar zich fysiek te ontwikkelen.

Waarom het Nijntje Beweegdiploma? In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Stemmen kan nog tot 29 september 12.00 uur. Ga naar http://www.sponsoractievankabelnoord.nl/projecten/speeltoestellen-voor-nijntje-diploma  en stem op ons! Alvast bedankt!

 

vrijwilligers-gevraagd

OPROEP SCHOONMAAK TURNHAL

Graag aandacht voor het volgende;

Zoals iedereen nu vast wel weet is er een mooie nieuwe turnhal. Graag willen wij hulp vragen van alle ouders en ook turnsters om ervoor te zorgen dat deze turnhal schoon en netjes blijft. Wie wil meehelpen, hoe meer mensen hoe minder vaak iemand ingedeeld hoeft te worden.

In het verleden hebben een aantal mensen zich al opgegeven om te helpen maar zouden deze mensen dat opnieuw kunnen doen zodat we nog zeker weten dat je nog bereid bent om mee te helpen.

Aanmelden/ opgeven bij petrahaasdijk@knid.nl (een berichtje achterlaten in de kantine mag natuurlijk ook.)

Graag naam, telefoonnummer en tijden dat je evt. beschikbaar bent om te helpen vermelden.

Wie helpt ermee?

Vriendelijke groet, Petra Haasdijk, beheer Turnhal

 

turngala

TURNGALA LEEK

Op 5 november a.s. zal het Turngala Leek tot de nok toe gevuld zijn met enthousiaste bezoekers die komen kijken naar de voorstellingen van de landelijke turntoppers. Bekende toppers als Sanne Wevers, die onlangs goud won op de olympische spelen in Rio, zullen aanwezig zijn naast haar tweelingzus Lieke Wevers en Celine van Gerner maar ook topturner Yuri van Gelder zal aanwezig zijn naast een aantal andere landelijke turnheren. De meeste Rio gangers zijn allen aanwezig in Leek om er een groots turnfeest van te maken.

Naast alle turners is ook de top van de acrogymnastiek te vinden, dans, showacts, optredens van finalisten uit de televisieprogramma’s Holland’s Got Talent en Superkids waardoor het geheel tot een grote show wordt samengevoegd waarbij het publiek zich ruim twee uur lang kan vergapen aan de meest bijzondere acts. Een mix van theater, cirque du soleil en turnen maakt het tot een entertainende show.

Voorafgaand aan de shows is er een beweegplein geopend waar iedereen gratis mee kan doen aan diverse verschillende disciplines binnen de gymsport onder deskundige begeleiding. Tevens zullen er voorselecties worden gehouden voor de landelijke programma’s Holland’s Got Talent en Superkids en zijn er diverse standhouders aanwezig die gerelateerd zijn aan de gymsport.

Heb je zin om mee te gaan of heb je al een kaartje maar wil je toch mee in de bus stuur dan voor zaterdag 1 oktober een e-mail naar Dennis Mellink, sponsorzakentgd@gmail.com. We vertrekken op zaterdag 5 november in een bus om 16.30 bij de Doelstien. Het bedrag voor het kaartje is € 15,00 p/p en het vervoer is € 6,00 p/p. We zijn ongeveer om 23.00 uur  weer bij de Doelstien in Dokkum.