Teams Turn- en Gymsport Dokkum springen naar 9 Friese titels

Zaterdag werd in sporthal De Doelstien in Dokkum het FK groepsspringen gehouden. Op officiële springtoestellen van de KNGU werden de verschillende sprongseries uitgevoerd. Dit in combinatie met de goede organisatie die in handen was van thuisclub Turn en gymsport Dokkum was het een sportief en succesvol evenement.
Er deden voor TGD 6 teams mee in de categorieën, jeugd, junior en senior. Alle zes teams sprongen op de toestellen minitrampoline valmat, airtrack en minitrampoline pegasus. Daarnaast sprong het jeugd C team nog op het onderdeel plankoline kast.
Het jeugd C team stond viermaal op de tweede trede van het podium. Het jeugd A/B team moest promoveren op de onderdelen airtrack en minitrampline valmat, zij sprongen hierbij op het hoogste niveau. Zij zijn de enigen in Friesland die op dit niveau springen. Dit resulteerde in driemaal de Friese titel. De junioren C hebben een mooie 2e plaats behaald op het onderdeel minitrampoline valmat. De junioren B deden ook prima zaken. Zij lieten goed verzorgde sprongseries zien en stonden ook driemaal op de hoogste trede van het podium. De senioren teams wisten met hun ervaring de momenten die ze in actie kwamen ook om te zetten in podiumplaatsen. Het senioren C team werd Fries kampioen op het onderdeel minitrampoline, 2e op minitrampoline pegasus en 3e op airtrack. Tenslotte wist het senioren B team tweemaal een Fries titel te behalen en daarbij nog een tweede plaats. De provinciale titels werden behaald op airtrack en minitrampoline valmat en een 2e plaats op mintrampoline pegasus.
Een succesvolle dag op het gebied van organisatie met de vele vrijwilligers en zeker ook op sportief vlak gezien het aantal podiumplaatsen.