Springteams Turn- en Gymsport Dokkum springen naar Friese Titels

Springteams Turn- en Gymsport Dokkum springen naar Friese Titels

Zaterdag 26 november streden ruim vijftig teams op diverse onderdelen om de titel Fries Kampioen groepsspringen in Surhuisterveen. Vorig jaar hebben we met twee teams meegedaan aan de landelijke springwedstrijden en dat is zo goed bevallen dat we dit seizoen met alle teams van de pré- C-B en A selectie zijn gaan springen.

Namens Turn- en Gymsport Dokkum kwamen er in Surhuisterveen vier teams in actie. De teams lieten echte teamspirit zien en gingen er samen helemaal voor.

Het jeugdteam C bestaande uit Chayenne, Anne, Hiske, Baukje, Thirza, Delina, Flore, Welmoed, Ytje en Jenny-Lynn had een top dag. Op plankoline kast ging het even mis, we konden maar twee sprongen inspringen en dat is voor deze jongen meisjes echt te weinig. Het ging dan ook bij de eerste sprongen niet helemaal goed en juist de moeilijkste sprongen werden perfect uitgevoerd. De andere drie toestellen gingen super met maar liefst drie podiumplaatsen; zilver voor airtrack en minitrampoline sringtoestel en een Friese titel op minitrampoline valmat mochten ze weer terug naar Dokkum.

De junioren C; Doutzen, Jildou, Dyanne, Arwen Bo, Tess, Lieneke, Nynke, Lycke en Ilse van Dokkum hadden deze dag wat pech. Op alle toestellen werd een val gemaakt en na twee onderdelen viel Lycke uit met een blessure. Het springprogramma aangepast en de dames gingen er weer voor, echt heel goed. Twee keer leverde dit een vierde plaats op minitrampoline valmat en plank pegasus. En tot slot was er een mooie derde podiumplaats voor airtrack de beloning voor hun inzet en flexibele houding.

Uit Dokkum kwamen twee seniorenteams. Het eerste team Baukje, Wietske, Lies, Aukelies, Klaske (gastspringster), Lianne en Anelka sprong mee op C niveau. Dat ze zich prima staande konden houden op dit niveau bleek uit de mooie resultaten die dit team heeft neergezet. Op drie toestellen netjes in de middenmoot eindigen en jawel een prachtige titel op het toestel minitrampoline valmat.

Het tweede team; Margriet, Froukje, Femke A, Sanne, Femke P, Aukje, Suzanne, Swany en Shirien, sprong twee toestellen op C en twee toestellen op B niveau mee. Op alle toestellen sprong dit team naar het podium. Airtrack en minitrampoline werden op B niveau gesprongen en leverden een bronzen en zilveren plek op. Plank pegasus was ook goed voor zilver en de titel Fries Kampioen werd behaald op minitrampoline pegasus.

Een geweldig mooie dag voor de turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum.

Wietske, Shirien, Maria en Femke bedankt voor het geweldige voorlezen want zonder jullie waren we echt super zenuwachtig en onzeker! Top Pieter-Jan nog bedankt voor het jureren van deze wedstrijd.  Denk je na dit gelezen te hebben dit moeten we volgend seizoen echt weer doen; meld je dan aan voor een beginners jurycursus in januari/februari. T&GD heeft nl zelf nog geen juryleden voor springen.

Actiefoto is gemaakt door; ZGWind Fotografie en Design

2016-11-27-photo-00000355-1 2016-11-27-photo-00000356