Sanne Wolters en Jenny Lynn Kootstra Fries Kampioen

Sanne Wolters en Jenny Lynn Kootstra Fries Kampioen

 

Stiens (E-D)en Oostwold (C) . Zaterdag 27 februari stonden vijf teams van Turn en Gymsport Dokkum op de vloer in de strijd om het Fries Kampioenschap Acro op C-D of E niveau.

Om in de acro goed mee te doen begint het trainingsseizoen eigenlijk na de zomervakantie. Voor T&GD is het trainen voor dit seizoen door diverse omstandigheden halverwege november echt begonnen. Gezien de korte voorbereiding hebben de teams een uitmuntende prestatie neer gezet.

 

C duo

Shirien Elbakry en Wietske de Jong streden mee in Oostwold om de titel bij de C duo’s. Voor Dokkum de eerste keer dat een team op dit niveau uitkomt en dat ze dat prima aan kunnen bewijzen de uitslagen. Ze zijn als 8ste geëindigd en dat is keurig in de middenmoot; wat ook de doelstelling was voor dit seizoen. Dit team heeft tevens de limiet gehaald om door te stromen naar de landelijke halve finale. Op 13 maart kunnen ze deze limiet nog wat aanscherpen tijdens de derde plaatsingswedstrijd en er zitten zeker nog verbeterpunten in waardoor de totaalscore nog wat omhoog kan.

 

D duo

Angela Zevenhuizen en Jildou Kootstra vormen sinds november een duo en komen uit in de senioren D. Angela en Jildou hebben laten zien in dit niveau uitstekend mee te kunnen doen en met 24.700 behaalden ze een mooie 9de plaats en waren drie tiende verwijderd van een podiumplek.

 

E trio’s

T&GD had op deze dag twee E trio’s op de wedstrijdvloer; Anouk Knoop, Rianne Bakker en Marieke de Beer vormen samen een trio en Alice Olijnsma, Arwen Bo de Jager en Christa Poleman zijn het tweede trio. Beide trio’s hebben een enorme vooruitgang laten zien in enkele maanden tijd. Met een 10de en 9de plek grijpen ook deze teams net naast de directe doorstroming. Ze staan wel reserve en kunnen dan ook nog even volop doorgaan met de voorbereiding voor een eventueel vervolg.

 

E duo’s

In december zijn Sanne Wolters en Jenny Lynn aan elkaar voorgesteld en voor het eerst samen gaan trainen. Nu drie maanden verder betreden ze samen het ereschavot om Goud in ontvangst te nemen en de daaraan gekoppelde titel Fries Kampioen. Maar liefst 24 teams zetten ze op ruime achterstand en werd dik verdiend eerst met een puntentotaal van 25.95

Sanne en Jenny Lynn gaan dan door naar het district Kampioenschap in Staphorst.

acro DSC03173 DSC03176 Sanne en Jenny Lynn