Podiumplaatsen voor T&GD turnsters. Zaterdag 16 januari hebben verschillende turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum meegedaan aan de wedstrijd in Ferwerd.

Podiumplaatsen voor T&GD turnsters

 

Zaterdag 16 januari hebben verschillende turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum meegedaan aan de wedstrijd in Ferwerd.

 

Meike Pebesma en Danielle Zijlstra (junior H), Famke Bruinsma en Nanouck Rijskamp (jeugd 2 H) deden mee in de eerste wedstrijdronde. Meike behaalde een mooie 5e plaats, met op de balk een goed uitgevoerde hanstand. Daniëlle liet op de vloer een mooie radslag arabier zien en mooie zwaaien aan de brug. Famke behaalde maar liefst het 2e cijfer op de sprong, ze liet een goede handstandoverslag zien, met hele rechte benen. Op de brug heeft Famke een ¾ reus laten zien aan de jury. Nanouck had op de balk een prachtige handstand en hele hoge sprongen.

 

In de tweede wedstrijdronde mochten Femmy Tjepkema, Marit Beudeker, Nienke Hanemaaijer en Esmee Mellink (allen junior G) hun mooiste turnoefeningen laten zien aan de jury en publiek. Femmy heeft aan de jury een nette brugoefening laten zien, met een hoge salto als afsprong. Femmy is geëindigd op de 4e plaats en is daarmee beloond met een medaille. Marit heeft bij de sprong een huizenhoge handstandoverslag uitgevoerd, ook bij de brug liet ze een mooie oefening zien. Nienke stond als een huis op de balk, hiermee werd ze beloond met het 4e cijfer op dit toestel. Op de sprong heeft Marit twee mooie sprongen laten zien aan de jury. Esmee was haar zenuwen de baas en stond stevig met een mooie radslag op de balk, ze werd hiermee beloond met het 7e cijfer op dit toestel. Ook liet Esmee een hoge salto zien als afsprong van de brug.

 

Rianne Bakker en Anelka Bouma (senior F), Arwen Bo de Jager (jeugd 2 F) en Wietske Stuivenvolt (junior F) hebben de dag in Ferwerd mooi afgesloten. De laatste wedstrijd was er een prijzenregen voor de vereniging Turn- en Gymsport Dokkum. Alle 4 de turnsters mochten een medaille in ontvangst nemen. Rianne liet een prachtige oefening op het toestel vloer zien aan de jury, met mooie series en danspassen. De sprong ging niet zoals verwacht, maar ze behaalde hiermee alsnog het 2e cijfer. Rianne kreeg hiermee de zilveren plak om haar nek gehangen voor de meerkamp. Anelka liet op de sprong nette handstandoverslagen zien. Op de burg kreeg zij het hoogste cijfer van de jury. Op de vloer liet Anelka een superhoge salto voorover zien. Ook zij mocht plaats nemen op het podium en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Arwen Bo liet op de balk een prachtige handstand zien. Op de vloer liet ze een mooie arabier flickflack zien en hoge spagaatsprongen. Arwen Bo mocht op het podium plaatsnemen en ontving de zilveren medaille.

Wietske was deze dag echt in vorm en dat viel gelijk iedereen; jury, publiek en deelnemers op. Ze was op alle toestellen sterk en op vloer en balk onverslaanbaar. Haar oefeningen straalden kracht en beheersing uit en met de hoogste totaalscore van de dag stond ze dan ook terecht op het erepodium om goud in ontvangst te nemen.

 

Alle turnsters hebben goed hun best gedaan, nu kunnen we doortrainen voor de volgende wedstrijd. Deze zal plaatsvinden op 6 februari, wederom in Ferwerd.