Plaatsingen voor Friese Kampioenschappen middenbouw 6 & 7

Plaatsingen voor Friese Kampioenschappen middenbouw 6 & 7
 
KOLLUM- Zaterdag 15 april werd de tweede plaatsingswedstrijd turnen teams middenbouw niveau 6 en 7 gehouden in Kollum. Op deze dag mochten 9 turnsters in actie komen namens Turn-en Gymsport Dokkum.
In de ochtend mocht het team middenbouw niveau 7 in actie komen. Dit team bestaat uit: Cathalina Tilma, Cataliah Faith Willemsberg, Silde van de Polder, Wietske Steenstra en Lynn Ensink. Het team begon op de brug, hier werden nette oefeningen getoond en liet Lynn hoge zwaaien zien. Daarna waren ze aan de beurt op het toestel balk, hier werd de spanning opgebouwd! De meiden wisten hun zenuwen te beheersen en lieten stabiele oefeningen zien. Xaedy turnde hier haar koprol en Lynn liet een nette handstand zien.
Het toestel vloer volgde waar de meiden meerdere bonussen pakten. Wietske en Silde toonden hun lenigheid in mooie sprongen.
Als laatste mocht het team hun laatste energie gebruiken op het toestel sprong. Wederom turnde het team hier strak. Cathalina liet zien wat ze in haar mars had en sprong hier twee prachtige sprongen.
Tijdens de prijsuitreiking mocht het team welverdiend een bronzen medaille in ontvangst nemen. Daarnaast heeft Lynn zich individueel weten te plaatsen voor het Fries Kampioenschap!
In de middag kwam het middenbouw niveau 6 team in actie, bestaande uit Mirthe Brouwer, Luna te Raa en Annet Tilma. De meiden begonnen op vloer, waar ze alle drie strakke oefeningen lieten zien. Daarna mochten de meiden hun sprongen laten zien, waar zij alle drie de moeilijkst mogelijke sprongen voor hun niveau toonden. Mirthe haalde zelfs de derde score van het hele veld. Op brug lieten de meiden vooruitgang zien ten opzichte van de voorgaande wedstrijden, waar nu alle elementen en eisen werden behaald. Mirthe behaalde hier de hoogste score van het hele veld en Luna de derde score. Op balk bleven alle drie meiden staan en turnden zij strak. Luna behaalde hier de hoogste score van alle deelnemende meiden. Uiteindelijk werd dit beloond met een tweede plek. Ook wist het team zich te plaatsen voor het FK teams en wist Luna zich individueel te plaatsen voor het FK meerkamp!