Op zaterdag 30 maart organiseerde Turn- en Gymsport Dokkum de tweede plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap voor wedstrijdgroep 2 in Dokkum. Hier deden namens Turn- en Gymsport Dokkum veel jonge turnsters aan mee. 

Op zaterdag 30 maart organiseerde Turn- en Gymsport Dokkum de tweede plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap voor wedstrijdgroep 2 in Dokkum. Hier deden namens Turn- en Gymsport Dokkum veel jonge turnsters aan mee. 

In de eerste wedstrijdronde turnden Elyze Wierda (pré instap 1 D2) en Eva Kienstra (Instap D4). Elyze is nog maar zes jaar oud en daarmee de jongste deelneemster in dit niveau. Ze liet onder andere zien dat ze al goed kan springen op hoge matten. Eva blonk vandaag uit op de balk, waar ze met haar stabiele oefening de hoogste score van haar categorie kreeg. Tijdens de prijsuitreiking kregen Elyze en Eva beide een gouden medaille omgehangen.

In de tweede wedstrijdronde turnden Britt Metz, Ellin de Boer, Hania Azahaf, Yfke Hannema en Esmee Mullender (pré instap 2 D4). Britt liet haar springbenen zien en werd op dit onderdeel tweede. Esmee lukte het om met haar nette vloeroefening tweede te worden en Yfke werd eerste op het onderdeel vloer. Ellin turnde zich met een strakke oefening op de balk naar de eerste plek op dit onderdeel. Ook Hania heeft tijdens deze wedstrijd vooruitgang laten zien met goede oefeningen en werd in het eindklassement veertiende. Esmee miste deze keer het podium door een fout aan de brug en werd elfde. Britt kreeg een medaille voor de vijfde prijs en Ellin voor de vierde prijs. Yfke mocht het hoogste podium opklimmen en won goud.

In de andere baan turnden Doutsen Nicolai, Nienke Hiemsta, Nynke Posthumus, Marinthe Mullender en Eva Gardenier (instap D3). Ze hebben een goede wedstrijd gedraaid waar ze trots op kunnen zijn. Nienke eindige op een mooie zesde plaats en mocht een medaille in ontvangst nemen. Nynke werd zevende. Eva eindige op een prima elfde plek en werd zelfs eerste op sprong. Marinthe dertiende met een zesde plek op vloer. Doutsen heeft laten zien wat ze in haar mars had ze eindigde op goede achttiende plek in een sterk deelnemersveld.

In de derde wedstrijdronde kwamen veel van onze turnsters in actie. Annet Tilma, Fleur Snouck Hurgronje, Lieke van der Veen, Silke Vrieswijk, Silke Wiersma, Sylke Ytsje Hamstra en Ilse de Vries deden mee in de categorie pré instap 1 D4. Annet heeft laten zien dat ze vooruit is gegaan op het onderdeel sprong en deed hier twee keer een mooie handstand plat. Fleur heeft zich verbeterd op de brug. De naamgenoten Silke, Silke en Sylke vielen helaas een keer van de balk, wat veel punten kost. Op de andere toestellen turnden ze alle drie mooie oefeningen. Silke V. turnde zich zelfs naar de derde plek op de vloer. Ilse liet deze wedstrijd keurige oefeningen zien. Lieke turnde zich op zowel sprong als vloer naar de eerste plek. Bij de prijsuitreiking kreeg Lieke de zilveren medaille omgehangen. Silke V. werd vijfde, Annet zesde, Ilse zevende, Silke W. negende, Sylke Ytsje tiende en Fleur elfde.

In de andere baan turnden onze jongste turnsters Fleur Andringa en Fleur Mullender (pré-instap 1 D5). Beide lieten ze deze wedstrijd de handstand plat zien op de sprong. Fleur M. werd eerste op de balk en Fleur A. volgde er vlak achter met de tweede plek. Ook op de vloer turnden ze beide netjes. Fleur A. komt op brug steeds iets verder met de borstwaartsom. Fleur M. haalde op dit onderdeel al de hoogst haalbare moeilijkheidsscore. Fleur M. liet als jongste turnster van hun categorie zien al goed mee te kunnen komen door de gouden medaille te winnen. Fleur A. eindigde tevens als turnster uit dit geboortejaar als achtste.

Ook Mare Sinnema, Silje van der Wal en Yinthe Kooistra turnden deze wedstrijd en deden  de categorie pré instap 2 D1. Met vier mooie sprongen haalden ze hoge cijfers die dichtbij elkaar lagen. Yinthe viel helaas van de balk met de koprol, maar turnde zich op de brug naar de tweede plek. Mare en Silje bleven staan op de balk. Silje turnde zich op de vloer naar de eerste plek. Mare was een stukje kwijt, maar herpakte zich daarna goed. Yinthe was iets te enthousiast met de handstand, maar turnde daarna goed verder. Silje mocht het zilver in ontvangst nemen en Mare het brons. Yinthe eindigde deze keer naast het podium op de vierde plek.  

Met deze goede resultaten is nog even afwachten welke turnsters allemaal doorstromen naar het Fries kampioenschap.