Jildou Halma Fries kampioen.

Op zaterdag 28 mei mochten Nienke Eelkema en Jildou Halma, in de categorie pupil 2 D3, hun turnoefening laten zien aan de jury en publiek in Buitenpost. Ze deden mee aan de Friese Kampioenschappen. Het is al een hele prestatie dat ze aan deze wedstrijd mee mogen doen. In de twee voorgaande wedstrijden hebben ze goed gepresteerd, waardoor ze mee mochten doen aan de Friese Kampioenschappen.

Nienke en Jildou begonnen sterk op de sprong. Hier turnden ze beide keurige, hoge handstandplatvallen. Op de brug zijn ze goed vooruitgegaan. De zwaaien gingen al veel beter en ook de ondersprong zag er netjes uit. Op de balk waren de zenuwen bij beide dames te zien. Er werden vooral kleine wiebels gemaakt, maar bij de afsprong stonden ze beide als een huis. Nienke liet zelfs een mooie handstand zien en Jildou deed een nette, hoge spagaatsprong. Nienke en Jildou sloten de wedstrijd af met het onderdeel vloer. Nienke deed deze erg mooi, met vooral een mooie stutrol tot ligsteun. Ook de handstanddoorrol ging goed op de vloer. Jildou heeft een moeilijke oefening uitgevoerd wat werd beloond met een hoge D-score. Jildou heeft een mooie handstandoverslag gedaan en de stutrol is super keurig uitgevoerd.

De prijsuitreiking was even spannend, Nienke is 15e geworden van heel Friesland. Jildou mocht tijdens de prijsuitreiking plaats nemen op het hoogste podium en mag zich Fries Kampioen noemen!

In de laatste wedstrijd mocht Anke Hiemstra (jeugd 1, D2) haar oefeningen aan de jury tonen. Anke begon bij de brug waar ze een prima oefening turnde met een mooie salto af waarbij ze met de landing direct stil stond. Daarna de balk waar ze, op een kleine wiebel na, een prima oefening liet zien met een radslag. Op de vloer turnde ze een prachtige Arabier flik flak en verder ook een hele mooie oefening, deze werd ook beloond met een 13,87, het op een na beste cijfer in deze categorie. Als laatste onderdeel had Anke de sprong, dit is een van haar sterkste onderdelen en ze liet dan ook 2 mooie overslagen over de Pegasus zien. De prijsuitreiking was spannend want op zo’n FK is de concurrentie groot en ligt alles dicht bij elkaar. Anke eindigde echt net naast het podium met een mooie 4e plaats, iets waar ze trots op kan zijn!

Voor deze dames is het wedstrijd seizoen nu afgelopen en wordt er weer hard getraind voor volgend seizoen!

IMG_0558 IMG_0559 IMG_0560 IMG_0561 IMG_0562