Op zaterdag 23 januari waren de wedstrijden voor de niveaus D2 t/m D5 voor de jongste turnsters in Hurdegaryp.

Op zaterdag 23 januari waren de wedstrijden voor de niveaus D2 t/m D5 voor de jongste turnsters in Hurdegaryp. De pré-instappers van Turn- en Gymsport Dokkum kwamen allemaal uit in D4. Dit is het hoogste niveau waarop deze jonge meisjes wedstrijden kunnen turnen. Het was voor deze meisjes de allereerste wedstrijd ooit, dus dat was natuurlijk wel spannend!

In de eerste wedstrijd mochten Alyssa Zeilinga en Frouke Boelens (pré-instap 2) hun oefeningen aan de jury laten zien. Ze begonnen op vloer, waar ze een hele nette oefening lieten zien. Ze scoorden op dit toestel het 2e en 4e cijfer van hun categorie. Het volgende toestel was sprong, waar Frouke twee keer een mooie handstand-plat liet zien. Bij Alyssa ging het op de wedstrijd gelukkig ook een stuk beter dan met inturnen, maar zij kan hierop nog veel winst behalen voor de volgende wedstrijd. Op de brug is wel alles wat er moest geturnd moest worden Alyssa gelukt. Bij Frouke lukte de borstwaartsom helaas niet in de eerste poging, wat haar een volle punt heeft gekost. Bij het laatste onderdeel was het toestel balk aan de beurt. Beide dames bleven hier keurig op staan en Frouke behaalde hierop zelfs het hoogste cijfer van haar categorie! Alyssa eindigde op de 10e plaats en Frouke op de 6e plaats met slechts 0,35 punten met nummer 1!

Chayenne Bosch en Hiske de Roos, ook pré-instap 2, kwamen de tweede wedstrijd in actie. Ook zij begonnen met een nette vloeroefening. Op sprong werd door de dames twee keer een mooie handstand-plat geturnd. Hiske behaalde hier het 3e cijfer van haar categorie en Chayenne deed hier met haar sprongen zeker niet voor onder. Ook op brug turnden ze een prima oefening. Het laatste onderdeel was balk, waarop Hiske bleef staan. Helaas ging Chayenne eraf en ook met de afsprong landde zij niet alleen op haar voeten, wat erg veel punten heeft gekost. Wel liet zij op de balk een hele mooie zweefstand zien. Hiske eindigde op de 6e plaats en Chayenne op de 9e plaats.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan de jongste meisjes: Thealde Holwerda, Melissa Stuivenvolt en Nine Postma. Zij begonnen op balk, waarop zij alle drie een een stabiele oefening turnden en als een huis op de balk bleven staan. Ze behaalden hier het 2e, 3e en 4e cijfer van hun categorie. Op de vloer werd netjes geturnd met mooie radslagen zonder extra stapjes. Thealde turnde goed, maar ze ging als een trein en hield de ligsteun die 2 seconden aan moet worden gehouden helaas te kort aan. Dit heeft haar meer dan een punt gekost. Melissa behaalde op dit toestel met haar nette oefening het hoogste cijfer van haar categorie. Het derde toestel was sprong, waarop Melissa de eerste sprong een beetje scheef ging. Met de tweede sprong verbeterde ze dit goed. Thealde behaalde het 2e cijfer en Nine het hoogste cijfer uit deze categorie, waarmee ze lieten zien dat ze heel goed kunnen springen. Het laatste onderdeel was brug, waarop we de volgende keer nog punten kunnen verdienen. Thealde kreeg bij de prijsuitreiking de bronzen medaille omgehangen en Melissa de zilveren medaille! Nine eindigde net naast het podium als 4e. Een hele knappe prestatie voor deze dame, aangezien zij als enige vijfjarige tegen meisjes moest turnen die een jaar ouder zijn.

Ook deden aan deze wedstrijdronde twee meisjes van de C-selectie mee, Maureen Oud en Wendy Vrieswijk (instap D4). Ze hebben beide deze wedstrijd strak en netjes geturnd. Dit hebben ze vooral laten zien tijdens de sprong. Hier hebben ze een mooie handstand platval uitgevoerd. Op de brug hebben ze een goede ondersprong als afsprong van de lage ligger laten zien. Maureen is 4e geworden van de wedstrijd. Door de vele aantal deelnemers, kreeg ze toch nog een medaille om haar nek gehangen!

In de laatste wedstrijdronde waren de niveaus D2 en D3 aan de beurt. Twee meisjes van de B-selectie, Nathalie Hoekstra en Lydia Boelstra kwamen uit in de categorie instap D2. Voor deze dames was het de eerste wedstrijd van hun turn-carrière. Natuurlijk bracht dit wat spanning mee, maar dit was door de jury bijna niet te zien. Op de brug hebben deze dames mooie zwaaien laten zien aan de jury. Op de balk heeft Nathalie een strakke handstand gedaan en Lydia een stevige zweefstand. Nathalie en Lydia hebben deze wedstrijddag van Turn en Gymsport Dokkum goed afgesloten. Er zijn een aantal verbeterpunten waar we tijdens de trainingen goed mee bezig kunnen.

Al met al een goede wedstrijd en ervaring voor deze jonge turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum, met drie mooie medailles!

DSCN0328 Fotocollage krant