Op zaterdag 12 december was de eerste wedstrijd voor de 1e en 2e divisie in Assen.

Op zaterdag 12 december was de eerste wedstrijd voor de 1e en 2e divisie in Assen. Dit was de eerste kans voor de turnsters uit Friesland, Groningen en Drenthe om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Van Turn- en Gymsport Dokkum kwamen de turnsters Wietske de Jong, Jenny-Lynn Kootstra, Swany de Haan, Margriet van der Meulen en Suzanne de Beer in actie.

In de eerste wedstrijd kwam Suzanne de Beer in actie bij de senioren B. Suzanne heeft vorig seizoen geen wedstrijden geturnd en daarom was deze eerste keer toch weer spannend , maar ze had er zin in. Suzanne begon goed op brug en bleef daarna keurig op de balk staan. Op vloer turnde Suzanne sterke acrobatische series en toonde zij een mooie nieuwe dans. Ook op sprong maakte zij geen grote fouten. Haar doel was het behalen van een score boven de 10 op elk toestel en dit heeft ze bereikt, met zelfs een 11.033 op vloer. Suzanne is als 10e geëindigd in een deelnemersveld van 25 turnsters, een mooie prestatie!

In de derde wedstrijd mochten Jenny-Lynn Kootstra en Wietske de Jong bij de pupillen 2 N2 en Swany de Haan bij de Junioren C aantreden. Vooral voor Jenny-Lynn was deze eerste wedstrijd erg spannend, omdat het alweer een jaar geleden was dat zij een wedstrijd had geturnd i.v.m. een blessure. Jenny-Lynn, Wietske en Swany begonnen op het onderdeel balk. Waar alle elementen tijdens het inturnen erg goed gingen, vielen Jenny-Lynn en Wietske beide helaas  tijdens de wedstrijd van de balk.  Ze turnden twee keer een arabier en stonden met boogje en tiktak als een huis. De pirouette was nog lastig en deze ging helaas niet goed. Toch behaalde Wietske hier nog het 3e cijfer en Jenny-Lynn het 7e cijfer. Swany bleef tijdens de balkoefening op de balk staan met een radslag-arabier als combinatie en een mooie wisselspagaatsprong. Ook zij behaalde hier het 3e cijfer. Op vloer werd goed op de muziek geturnd door Jenny-Lynn en Wietske. Bij Swany ging de oefening niet helemaal als gepland en heeft zij nog niet helemaal kunnen laten zien hoe goed zij dit kan. Voor de volgende wedstrijd kunnen de drie dames zeker nog netter turnen op het onderdeel vloer. Het derde toestel was sprong. Swany liet onder andere een mooie 1/2 in 1/1 uit zien en Jenny-Lynn liet een mooie overslag en een arabier-flikflak zien. Ook Wietske turnde een mooie overslag. Bij de arabier-flikflak had zij helaas teveel snelheid over en kon daardoor niet op haar voeten blijven staan. Ook bij het laatste onderdeel was dit bij Wietske het geval bij de streksalto van de brug. Jenny-Lynn en Wietske lieten een mooie kip zien en Swany turnde een erg goede oefening op brug met een mooie streksalto met halve draai af. Wietske eindigde op een 8e plaats en Jenny-Lynn op een 16e plaats. Swany eindigde als 7e, een knappe prestatie als eerstejaars juniorturnster die nu ook tegen meisjes van een jaar ouder moest turnen.

Als laatste op deze dag mocht Margriet van der Meulen turnen bij de senioren A. Margriet begon goed op sprong met twee keer een tsukahara gehoekt. Op brug turnde Margriet een mooie handstand, maar bij de losom kon ze de handstand helaas niet meer tegenhouden en ging zij er overheen. Ze turnde de losom daarna nogmaals. Deze keer ging het goed en ze vervolgde haar brugoefening met een mooie reus en streksalto met halve draai af. Margriet behaalde hier het 1e cijfer. Op de balk stond Margriet met boogje-flikflak als een huis. Bij de spagaatsprong met halve draai kon zij helaas niet blijven staan. Ze herpakte zich goed en maakte de oefening netjes af. Het laatste onderdeel was vloer, waar Margriet een nieuwe oefening liet zien met nieuwe muziek. Ze kwam na de acrobatische serie tijd tekort en vergat daardoor iets. Gelukkig viel dit niet op bij de jury en ging Margriet gewoon door met de rest van de oefening. Voor de volgende wedstrijden valt er zeker nog meer te scoren voor de moeilijkheid op de toestellen. Margriet eindigde op een 2e plaats en kreeg daarvoor de zilveren medaille omgehangen, een mooie afsluiter van de dag!

DSC_0243 DSC_0240 DSC_0237 DSC_0235 DSC_0229