Ongekende prestaties ACRO DOKKUM

Ongekende prestaties ACRO DOKKUM

Dit seizoen presteert de acro afdeling van Turn- en Gymsport Dokkum bijzonder goed. Zowel op E en D niveau als ook op C niveau Na de district wedstrijden was het even afwachten maar de doorstroming is bekend.

Op 11/12 mei mogen alle vier C teams van TGD meedoen aan de halve finale in ‘s- Hertogenbosch. Shiren Elbakry en Chayenne Bosch wisten zich als eerste te plaatsen op de voet gevolgd door teamgenootjes Sanne Wolters en Nynke de Jong. Helaas zal dit laatste team door ziekte de rest van het seizoen niet meer deel kunnen nemen aan wedstrijden.

Het junioren trio Nynke Swart, Femke Heidstra en Nessa van der Wal scoorden ook al zo hoog door als derde door te mogen. Groot was de blijdschap dat ook het seniorenteam Ingrid Zijlstra Marije Oldersma en Anne Magryth Adema.

Een weekend later gaat de E/D TGD groep naar Oss voor hun halve finale. Vier teams veroverden rechtstreeks een finaleplaatsje en drie teams staan als eerste reserve in hun categorie te trappelen om alsnog deel te kunnen nemen.

Op E niveau hebben Lies Teertstra en Marije Elzinga zich geplaatst bij de duo’s senioren en staan Rianne Bakker, Sanne Stuivenvolt en Silja Knoppers eerste reserve bij de trio’s senioren.

Een categorie hoger was er een ticket voor het duo jeugdteam Jenny Lynn Kootstra en Silje van der Wal. Junioren combiteam met SVD Mellanie en Dorinda Mertens hopen alsnog op doorstroming met hun eerste reserveplekje. Bij de senioren duo’s en trio’s heeft TGD beide een troef. Het duo Gwenda Krol en Lieke van der Meer en trio Jildou Kootstra, Marieke de Beer en Flore Postma. Suzanne de Beer en Linda van der Bijl hopen ook nog naar Oss te mogen.