Nynke Swart, Marieke de Beer, Sanne en Wietske Stuivenvolt Nederlands Kampioen Microteam Springen

Nynke Swart, Marieke de Beer, Sanne en Wietske Stuivenvolt
Nederlands Kampioen Microteam Springen

Ahoy Rotterdam. Zondag 24 juni was de dag dat maar liefst 9 teams van Turn- en Gymsport Dokkum mee sprongen naar de hoogste eer tijdens het Nederlands Kampioenschap Microteam.

Met een team van maximaal vijf springers voer je drie series uit op airtrack met drie springsters en drie sprongen op minitrampoline (pegasus) dit alles ondersteund door muziek met een pittig tempo maakt het een spectaculaire tak van sport om te zien.

Het senioren C team Nynke Swart, Marieke de Beer en Sanne en Wietske Stuivenvolt wist hier het GOUD te bemachtigen. Groot was de verassing toen ook het brons mee ging naar Dokkum en wel door Lianne Reitsma, Jaqeuline Osinga, Lieneke Hansma en Rosanne Bouma
Het senioren B team Suzanne de Beer, Loren Goldverdingen, Evelyn Bakker, Swany de Haan en Shirien Elbakry veroverde met hun prachtige series waaronder drie mooie tsukahara’s op pegasus het zilver.

De junioren B met Sarah van der Meulen, Tessa de Graaf, Doutzen Schilstra, Chayenne Bosch en Jenny Lynn Kootstra verrasten zichzelf nog het meest door het podium te betreden voor een bronzen beker. Deze was zeer verdiend want de series werden technisch zeer zuiver uitgevoerd. 
Het jeugd B team wist zilver te veroveren met Welmoed van der Bij, Flore Postma, Fenna Hoekstra, Dané Koenen en Thirza Scherjon.
De junioren C en jeugd C teams hebben een mooie wedstrijd gesprongen maar kwamen niet in aanmerking voor een podiumplaats.

Janne Arjaans was helaas niet mee. Door een val van de minitrampoline bij een vriendinnetje heeft ze haar arm even uit de kom gehad. Janne heel veel beterschap van ons allemaal.

Suzanne en ik willen nog even Shirien en Arwen Bo bedanken die ons de hele dag hebben geholpen om alle teams klaar te maken voor de wedstrijd. Top het was zoals één van de ouders zei een mooi groot paars geheel steeds; Keurig!!
De kinderen hebben genoten van deze geweldige ervaring.