NK 3e divisie Leek

Gister werd het NK turnen voor de 3e divisie in Leek gehouden. Voor Turn- en Gymsport Dokkum kwamen 2 turnsters in actie!

Tessa de Graaf had zich rechtstreeks geplaatst voor deze finale en Doutzen helaas net niet, door een val bij de afsprong van brug tijdens de 1/2 finale. Doutzen stond wel reserve en mocht dus invallen wanneer er een afmelding zou zijn. Doutzen heeft samen met Tessa de warming-up gedaan en tijdens het opwarmen op de wedstrijdvloer kwam het verlossende woord, Doutzen mocht deelnemen aan de finale! Tranen van geluk waren er, maar die moesten snel gedroogd worden want er moest worden geturnd!

De 1e ronde begon voor Doutzen op vloer en voor Tessa op balk. Doutzen turnde een nette oefening en had een goede start. Waar Tessa tijdens de 1/2 finale hoge ogen gooide op de balk, was dit vandaag helaas niet zo. Met twee vallen was het begin van dit NK niet zoals gehoopt. Vol goede moed verder en op vloer een mooie oefening draaien met mooie spagaatsprongen. Doutzen turnde voor het eerst op een wedstrijd de 1/2 in 1/2 uit op sprong. Dit deed ze netjes. Ook Tessa turnt deze sprong en deed dit naar behoren. Op brug turnde Doutzen alles netjes achter elkaar aan, de afsprong was iets te vroeg los maar gelukkig kon Doutzen dit keer netjes op haar voeten landen!

Tessa sloot af op brug en turnde ook alles netjes achter elkaar aan. Helaas vond de jury de opgooi niet hoog genoeg en kreeg zij hier extra aftrek voor. Het laatste toestel voor Doutzen was balk. Zou het haar lukken om te blijven staan en de wedstrijd goed af te sluiten? Juf Kim had voor de oefening gezegd, de radslag moet staan als een huis en dat deed Doutzen. De loopsprongen waren een klein beetje wiebelig maar ze bleef staan! We kunnen terugkijken op een mooie dag waarin wij als vereniging heel trots mogen zijn dat wij twee dames op deze finale hadden staan. Tijdens dit NK 3e divisie (6 leeftijdscategorieën) waren er in totaal maar 4 turnsters uit Friesland, Groningen & Drenthe aanwezig en daar leverde T&GD 2 van! Dat zegt iets over het niveau in het Noorden maar ook zeker iets over de klasse van onze turnsters. Doutzen en Tessa kunnen trots zijn dat zij bij de beste 36 turnsters van Nederland behoren. Doutzen eindigde als 21e en Tessa als 35e.

Om in de aankomende jaren nog meer turnsters te kunnen leveren tijdens het NK op dit en ook de hogere niveaus, hebben we een goede accommodatie nodig met wedstrijdmaterialen. Steun daarom onze vereniging in het plan een eigen accommodatie te betrekken en kom op donderdagavond 11 juni om 19.30 uur massaal naar het gemeentehuis om ons plan te ondersteunen!

 

IMG_4335 IMG_4334 IMG_4337 IMG_4338