Nine Postma Fries kampioen turnen!

Zaterdag 6 mei was het Fries kampioenschap turnen voor de jongste turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum in Leeuwarden.

Yalenka Veenstra, Lieke van der Meer, Sophie Beintema en Nine Postma hadden zich voor deze finale geplaatst in de categorie pré instap 1 D4 (6/7 jaar). Ze lieten zien goed te kunnen springen met twee keer een handstand-platval. Aan de brug werd netjes geturnd en Nine behaalde hier een monsterscore van 15.250. Vervolgens lieten ze alle vier een mooie zweefstand op de balk zien en bleven ze de hele oefening keurig strak op de balk staan. Tot slot werden er nog mooie oefeningen geturnd op het onderdeel vloer. Yalenka en Lieke eindigden knap op een achtste en zevende plaats. Sophie mocht het Friese zilver in ontvangst nemen voor de tweede plaats en Nine liet de concurrentie ver achter zich met de gouden medaille. Het Friese volkslied klonk voor onze Fries kampioen Nine.

Janne Arjaans (pré instap 2 D4), was ook aanwezig tijdens deze wedstrijd als reserve. Helaas heeft zij niet mee mogen doen, maar wel ontzettend stoer dat ze aanwezig was!

Alyssa Zeilinga had zich geplaatst voor het Fries kampioenschap in de categorie instap D2. Het niveau in deze grote groep lag erg hoog en het was dan ook een zeer spannende wedstrijd. Alyssa begon op de brug en maakte een goede start. Op naar de balk, het spannendste toestel. Alyssa deed bijna alle plusjes en heeft dus een moeilijke oefening laten zien. Bij de koprol viel ze er bijna af, maar ze deed goed haar best om erop te blijven, heel knap. Ook op de vloer turnde ze een strakke oefening. Bij het laatste toestel sprong maakte ze de wedstrijd goed af. De scores van de turnsters lagen erg dicht bij elkaar. Alyssa werd knap zevende en kan trots zijn op deze prestatie.

v.l.n.r. Lieke van der Meer, Sophie Beintema, Nine Postma, Yalenka Veenstra en Janne Arjaans

Sophie Beintema op nummer 2 en Nine Postma op nummer 1!