Nienke Hanemaaijer 1e, Rianne Bakker 2e en Esmeralda 3e (update)

Zaterdag 14 februari was alweer de 2e plaatsingswedstrijd van niveau F-G-H in Damwoude.

Voor T&GD was het de 2e wedstrijd de beurt aan Esmee Mellink en Andrea Boonstra in de categorie junior G en Femmy Tjepkema en Nienke Haanemeijer in jeugd 2 niveau G. Ze mochten starten op de brug en dit ging gelijk goed, alle 4 dames lieten een mooie oefening zien. Daarna was de balk aan de beurt. Esmee turnde een mooie oefening met een radslag en ze stond mooi stabiel op de balk. Nienke en Andrea turnden ook een mooie oefening. Helaas viel Femmy met de radslag. Op de vloer hadden de dames ook hard getraind en lieten een mooie oefening op muziek zien. Helaas kwam Esmee na de Arabier niet lekker uit en kon de flik flak er niet achteraan turnen, erg jammer wat verder was de oefening netjes. Als laatste was de sprong aan de beurt. Er is op dit onderdeel de laatste tijd ook hard getraind, want dit is niet altijd het sterkste onderdeel, maar het ging alweer beter dan de vorige wedstrijd. Bij de prijsuitreiking mocht Nienke plaatsnemen op het podium en de gouden medaille in ontvangst nemen, een super prestatie! De andere dames eindigden keurig in de middenmoot en kunnen ook tevreden terug kijken op hun wedstrijd!

De 2e wedstrijd deden er ook 8 turnsters van T&GD mee. In de categorie junior niveau F waren dat Marieke de Beer en Anelka Bouma. Ze begonnen op de balk. Allebei een mooie radslag en een kleine wiebel bij de pirouette. De vloer van Marieke ging niet helemaal zoals gepland, maar ze zorgde ervoor dat de jury hier niet zoveel van mee kreeg. Toch leverde dit onderdeel niet de punten op waar we op hoopten. Anelka liet een mooie vloer oefening zien. Daarna mochten ze hun overslag over de Pegasus turnen. Als laatste de brug. Hier lieten ze een mooie oefening zien met allebei een mooie boven kip en hoge salto af. Anelka eindigde op een 10e plek en Marieke als 12e.

Rianne Bakker deed mee in de categorie F senior. Ze starte op de vloer. Dit onderdeel ging net als de vorige wedstrijd erg goed! Ook op de sprong liet ze weer een goede overslag zien. De brug is ook een goed onderdeel van Rianne. De ophurk ging net goed maar gelukkig kon ze het goed herstellen. De balk was het laatste onderdeel. Deze ging keurig, vorige wedstrijd had ze een val met de salto af maar gelukkig gebeurde dat deze keer niet en turnde ze een mooie hoge salto af met een goede landing. Rianne mocht net als de vorige keer de zilveren medaille in ontvangst nemen!

Nu afwachten wie er zich geplaatst heeft voor de Friese Kampioenschappen op 18 april!

In deze wedstrijd kwamen ook Fenna v/d Veen, Esmeralda Blom, Jessica Post, Jeltine Visser en Demi Koenen in actie bij de Senioren niveau G. Jessica en Jeltine begonnen op de vloer met een mooie oefening. Jessica turnde hier een nieuw element, namelijk de arabier-salto. Deze ging niet helemaal zoals gehoopt, maar ze heeft wel laten zien dat ze hem kan! Hierna gingen de dames naar de sprong, waar ze beide een mooie overslag lieten zien. Op de brug turnde Jeltine een aangepaste oefening. Dit heeft haar gelukkig wel goed gedaan en het scheelde haar punten. De spanning steeg nog hoger bij het laatste onderdeel, de balk. Jessica turnde een nette oefening en eindigde met een mooie hoge salto achterover af. Bij Jeltine waren de zenuwen toch net iets te hoog en moest de balk vroegtijdig verlaten bij de handstand. Jessica eindigde als 10e in het eindklassement en Jeltine werd 9e.

Waar de andere twee dames eindigden bij het zenuwtoestel balk, begonnen Fenna, Esmeralda en Demi hun wedstrijd op dit toestel. Ze hebben alle drie laten zien hun zenuwen de baas te zijn en turnden een stabiele oefening met een mooie handstand! Hierna mochten ze naar de vloer. De dames hebben laten zien dat de oefeningen al veel beter in hun hoofd zaten. Helaas ging Fenna haar overslag niet zoals gepland, wat haar wel punten heeft gekost. Gelukkig liet Fenna op de sprong een hele mooie overslag zien! Demi en Esmeralda lieten hier ook mooie overslagen zien. Het laatste onderdeel was de brug. Hier viel Esmeralda de vorige keer met ophurken, maar gelukkig ging het deze wedstrijd goed en kon ze doorspringen naar de hoge legger. Helaas viel Demi deze keer met ophurken, maar ze heeft haar oefening keurig afgemaakt! In het eindklassement eindigde Demi op de 7e plek, Fenna werd 4e en Esmeralda mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen!

We kijken terug op een gezellige wedstrijd in Damwoude!