Myla Jagersma en Sterre de Vries samen op het podium

Zaterdag 9 maart stond de sporthal van Ferwerd in het teken van de tweede plaatsingswedstrijd voor turnsters op niveau D2 D3 en D4.

Wedstrijd ronde 1: Chantal, Lilly, Miryanna en Yfke pupil 1 D3. Deze meiden moesten hun oefening laten zien in een sterk deelnemersveld maar ze lieten hun niet kennen. Ze lieten mooie sprongen zien en strakke oefeningen op de vloer. Met wat kleine foutjes op balk hebben ze toch netjes hun oefening afgemaakt. Chantal eindige 7e, Yfke op een prima 11e plaats, Lilly 20e en Miryanna 21e. Goed gedaan!!

Maureen, Nathalie, Nynke jeugd 1 D3. Op de balk ging bij alle drie de handstand erg goed, de koprol blijft een lastig onderdeel. Op vloer hebben ze mooie strakke oefeningen laten zien en op sprong alle 3 een handstand overslag. Op brug waren de oefeningen heel netjes. Nathalie eindige net naast het podium op een 4e plek, Maureen werd 5e en Nynke 6e!

Wedstrijd ronde 2: Mirjam, Danique, en Jennifer pupil 2 D3. Ook deze meiden moesten het opnemen tegen sterke tegenstanders. Op de balk zijn hier en daar wat verbeterpuntje maar de andere oefeningen gingen prima! Op de brug lieten ze zien dat ze een nette oefening kunnen turnen. Mirjam werd hier 4e! Ook op sprong lieten ze alle drie een mooie handstand tot ruglig zien. Mirjam eindigde op een prima 6e plek, Jennifer werd 10e en Danique 13e.

Wedstrijdronde 3: Myla en Sterre komen samen uit op niveau D2 in de leeftijdscategorie pupil 1. Ze turnden een prachtige wedstrijd met voor Sterre zelfs de hoogste score op balk en Myla wist dit bij brug te veroveren, De eerste drie turnsters van het podium lieten de nr 4 op meer dan een punt achter hen. Het verschil tussen 1 en 3 was echter minimaal 0,03.

Sterre de Vries mocht zilver mee naar huis nemen en haar trainingsmaatje Myla Jagersma brons. Een prachtige prestatie waar de meiden trots op mogen zijn.