Meerdere medailles in Vianen!

Meerdere medailles in Vianen!
Op zaterdag 14 en zondag 15 januari was de tweede kwalificatiewedstrijd turnen in Vianen. Namens Turn- en Gymsport Dokkum streden hier zes turnsters.
Op zaterdag turnden Thirza Scherjon en Fenna Hoekstra uitmuntend bij de junioren tweede divisie. Thirza eindigde op de sprong, brug en vloer op de eerste plek en mocht bij de prijsuitreiking de gouden medaille voor de meerkamp in ontvangst nemen. Ook Fenna turnde bij de top en kreeg daarvoor op hetzelfde podium de bronzen medaille omgehangen.
Swany de Haan en Larissa van der Woude turnden bij de senioren derde divisie. Swany eindigde met een paar foutjes achtste in het eindklassement. Deze keer lukte de tsukahara op de sprong goed, waarvoor ze een hoge score kreeg. Larissa turnde voor het eerst een reus op de brug en behaalde hiermee de hoogste score. Ook op de balk turnde zij maar liefst vier nieuwe elementen. Larissa won het brons voor de derde plaats.
Op zondag turnde Elyze Wierda in niveau 1 en Nine Postma bij de jeugd eerste divisie. Beide dames hadden helaas niet hun beste wedstrijd. We zullen hieruit weer mooie leerpunten meenemen voor in de training. Elyze eindigde met haar team op de vierde plek en NIne eindigde ditmaal individueel op de vijftiende plek. Ook Chyenna van Es (combinatie WIK-FTC Heerenveen en Turn- en Gymsport Dokkum) turnde bij de jeugd eerste divisie, in de andere baan. Zij eindigde deze wedstrijd op de dertiende plek.