Leek, halve finale turnen

Leek, halve finale turnen

Vandaag vond de halve finale plaats in Leek. Deze wedstrijd wordt er geturnd voor tickets voor de Nederlandse Kampioenschappen en voor de toestelfinales. Voor Turn- & Gymsport Dokkum deden Jildou Halma en Delina van der Meulen mee in de categorie Jeugd 3e divisie. In de categorie junior 3e divisie had Doutzen Schilstra zich geplaatst. Het is al een hele overwinning voor de turnsters dat ze geplaatst zijn voor de halve finale.

Delina en Jildou starten hun wedstrijd op vloer. Delina heeft mooie series laten zien in haar oefening met een mooie choreografie. Jildou scoorde hoog in de moeilijkheid, onder andere door de vele gymnastische verbindingen. Op sprong heeft Delina een nette half in half uit geturnd met een kleine stap na de landing. Jildou turnde de half in heel uit, een moeilijke sprong. Ook hier was de landing niet heel erg stabiel. Op brug hebben ze beide mooi door geturnd en erg netjes. Als laatste het toestel balk, delina haar start was wiebelig waardoor ze viel van de balk. De oefening heeft ze strak afgemaakt met een mooie arabier op de balk. Ook bij Jildou waren de zenuwen een beetje te zien. Haar spagaatsprongen waren erg mooi en netjes in spagaat. Delina eindigde de wedstrijd op de zeventiende plaats. Jildou eindigde net naast het podium op de vierde plaats. Hiermee heeft Jildou een plekje bemachtigd op het Nederlandse Kampioenschap. Daarnaast is ze ook nog eerste reserve voor de toestelfinale op het onderdeel vloer.

Doutzen mocht de wedstrijd beginnen op het onderdeel sprong. Ze liet zien dat ze mooi kan springen. Een half in heel uit voerde ze keurig uit. Ze scoorde hiermee zelfs het vierde cijfer van haar categorie. Op brug heeft ze netjes geturnd, vooral de kip met een halve draai heeft ze netjes gedaan. Op balk waren de zenuwen goed te zien. Na een val met de radslag was ze haar focus even kwijt waardoor de losse rol ook lastig was. Door naar het laatste toestel vloer, Doutzen straalde met haar oefening en mooie choreografie. Bij de overslag salto kwam ze niet goed uit en zag de serie er niet perfect uit. De oefening heeft ze netjes afgemaakt. Doutzen eindigde op de achtiende plek.

Met nog een ticket voor het Nederlandse Kampioenschap wordt er deze week doorgetraind door alle meiden van Turn- & Gymsport Dokkum. 21 en 22 april is namelijk de tweede plaatsingswedstrijd voor het Friese Kampioenschap in Nieuwehorne.