Kwartet Fries Kampioenen Acro T&G Dokkum

Kwartet Fries Kampioenen Acro T&G Dokkum

Meppel/Feanwâlden. Op zaterdag 24 februari waren de provinciale kampioenschappen acro in Meppel voor C lijn en in Feanwâlden voor E en D lijn. Namens Turn- en Gymsport Dokkum werden maar liefst vier Friese titels in de wacht gesleept. Er was een reserve kampioen en een aantal misten net het podium en werden vierde. Prachtige resultaten voor de teams uit Dokkum.

Goud was er voor het C lijn senioren duo Shirien Elbakry en Chayenne Bosch. Met ruim twee punten voorsprong op de concurrentie zijn ze verdiend de kampioenen van Friesland.

Een niveau lager de D senioren werd net niet de eerste plaats gehaald door Jildou Kootstra en Flore Postma. Ze mochten het podium betreden en kregen zilver omgehangen voor hun prachtig ingetogen oefening.

Op D niveau bij de junioren presteerden Evelyn Bakker en Thealde Holwerda uitmuntend door een oefening te tonen waar naast een perfecte techniek ook de expressie subliem was. Dit resulteerde in een mooie artistieke score en opgeteld met de technische score was dit goed voor de gouden medaille.

Rianne Bakker en Silja Knoppers waren favoriet bij de senioren E dames. Twee maal goud op de plaatsingswedstrijd, het publiek verwachte wel wat. Maar het team moet het dan ook wel waar maken op de wedstrijdvloer en dat is bij acro nog wel eens moeilijk. Een kleine balansverstoring en een element mis kan gaan waardoor een hoge notering op de ranglijst uit zicht is. Rianne en Silja lieten weer een geweldige oefening zien op de wedstrijdvloer waarvan de jury en publiek onder de indruk waren. Goud was er dan ook voor deze twee dames uit Dokkum.

De vierde gouden medaille werd omgehangen bij het E junioren trio Sophie Beintema, Arwen Bo de Jager en Sarah van der Meulen. Ze lieten een speelse oefening zien met perfect synchroon uitgevoerde individuele elementen. Ook zaten er diverse verassende overgangen in die ook weer extra bonus op kunnen leveren.

Voor alle teams; ook die net niet het podium hebben gehaald was het een super ervaring met prachtige resultaten. De volgende wedstrijdronde is het district kampioenschap op 17 en 18 maart.

Lijkt acro jou ook leuk neem dan eens contact op met onze enthousiaste trainers via acrotgd@gmail.com