Kwalificatiewedstrijden in Zierikzee.

Op zaterdag 12 en zondag 13 november waren de eerste kwalificatiewedstrijden van dit seizoen in Zierikzee.
 
In de eerste wedstrijdronde turnden Thirza Scherjon en Fenna Hoekstra bij de junioren tweede divisie. Ze lieten zien bij de top te horen en ondanks een paar foutjes eindigde Thirza net naast het podium op de vierde plek. Fenna mocht het brons in ontvangst nemen voor de derde plek en is na deze eerste wedstrijd al verzekerd van een plek in de halve finale.
Swany de Haan en Larissa van der Woude turnden in de categorie senior derde divisie. Swany turnde zich naar de eerste plek op de balk. Bij de sprong kwam ze helaas niet uit met haar aanloop. Door de gemiste sprong eindigde ze op de 21e plek. Larissa turnde een sterke wedstrijd en kreeg daarvoor de zilveren medaille omgehangen met een minimaal verschil met nummer één. Ook Larissa is daarmee al verzekerd van een plek in de halve finale.
Jildou Halma turnde haar eerste wedstrijd bij de senioren in de tweede divisie. Op de vloer turnde ze zich naar de tweede plek en op de brug naar de derde plek. Helaas liet ze op de balk punten liggen. Jildou eindigde op de 11e plek.
Op zondag turnde Elyze Wierda in niveau 1, het hoogst mogelijke niveau voor haar leeftijd. Voor haar was dit de eerste landelijke wedstrijd waar ze ervaring heeft opgedaan voor de volgende wedstrijden. Ze eindigde met haar team op de vierde plek met een klein verschil van het podium.
Nine Postma turnde in de categorie jeugd eerste divisie. Op een val van de brug na, turnde Nine een zeer stabiele wedstrijd waarmee ze op een mooie zevende plek eindigde.