Julia Ludema en Janet van der Meulen pakken GOUD

Zaterdag 1 en zondag 2 februari konden turnsters van Friesland van wedstrijdgroep 4 een eerste stap zetten richting het Fries Kampioenschap. De turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum waren over beide dagen verdeeld dit weekend.

Als jongste deelneemster van Dokkum kwam Ellin de Boer de wedstrijdvloer op bij instap D1. Ellin heeft een prachtige uitstraling, strak en netjes werden alle toestellen geturnd. Helaas tikte Ellin bij balk twee maal even de vloer aan wat de nodige aftrek opleverde. De totaalscore was voor haar mooi voor een 6de plaats wat een prima start positie is voor het turnseizoen.


Janet van der Meulen en Silke Hofstede zijn een jaartje ouder en mochten het proberen bij de pupil1 D1. Beide dametjes turnden een strakke en mooie wedstrijd. Alle elementen werden met gemak uitgevoerd en vol overtuiging. Silke werd keurig 3de en als verassing mocht Janet de hoogste trede beklimmen en werd 1ste.

 
Maar liefst vier dames van Dokkum zaten in de pupil 2 D1 categorie. Op beide dagen een hele grote en sterke categorie. In de oefenstof wordt vooral de nadruk gelegd op lenigheid en minder op moeilijke elementen. Myla Jagersma en Melissa Stuivenvolt hebben hier geen problemen mee en wisten ook technisch op de toestellen goed te presteren. Voor Yfke Wierda was de balk dit weekend niet haar beste vriend en deze moest ze dan ook meerdere malen verlaten. Milena Eelkema had hier weer geen moeite mee en ook de andere toestellen gingen bij haar netjes. Helaas heeft ze wel moeite met de lenigheid en dat heeft de nodige aftrek gekost. Yfke werd 16de, Milena 12de, Myla 8ste en Melissa mocht brons in ontvangst nemen dit weekend.


Dorinda Mertens zat in de oudste D1 categorie jeugd 1. Ze turnde een prachtige wedstrijd en haalde zelfs een mooie 3de plek op sprong. Helaas moest ze een val incasseren op brug waardoor haar totaal naar beneden ging. Ze werd nog mooi 11de.

 
Nynke Dijkstra en Sietske Kramer deden mee bij de jeugd H. Beide dames hadden een goede wedstrijd met voor Sietske hoge noteringen op sprong en brug 4e Beide eindigden in de einduitslag in de middenmoot.


Julia Ludema, Jirte Ludema, Fenna van Duinen en Caithlyn de Vries zijn weer net wat ouder en streden mee bij de junioren H. Allemaal hebben ze nette oefeningen late zien.Fenna haalde de hoogste score op vloer met haar nette oefening. In het eindklassement werd Fenna 10de Caithlyn 6de en eindigden de zusjes op het podium. Jirte werd 3de en Julia 1ste . Een mooie startpositie voor de doorstroming voor deze dames.
Bij de senioren G betraden twee dames de wedstrijdvloer. Yi dan Li en Anna Wensink. Voor Anna was het haar eerste jaar als senior en een niveau omhoog. Ze behaalde een mooie 10de eindscore waar ze trots op mag wezen. Voor Yi Dan was er een 6de plaats met een minimaal verschil met het podium.