Janssen en Fritsen cup

Afgelopen zaterdag vond de Janssen en Fritsen Cup plaats in Heerenveen. In de tweede wedstrijd kwamen Nienke Haanemaaijer en Arwen Bo de Jager in actie voor TGD. De dames turnden sterk op balk Nienke turnde een hele nette oefening wat het hoogste cijfer op balk opleverde. Arwen Bo liet met haar springtalent een hele nette overslag zien. Door de wat chaotische wedstrijd was en is de einduitslag niet helemaal duidelijk maar het lijkt erop dat beide dames net buiten de prijzen op een 4e plek zijn geëindigd. In de derde wedstrijd was het de beurt aan Jenneth Broeders. Jenneth turnde sterk op brug met hoge zwaaien. Ook de andere toestellen turnde ze naar behoren en rustiger en beheerster dan tijdens de plaatsingswedstrijden. Haar eindklassering is ook nog niet bekend. In de vierde wedstrijd was het de beurt aan Lauren de Boer, Doutzen Schilstra en Tessa de Graaf. De meiden begonnen op balk. Tessa en Doutzen turnden voor het eerst op een wedstrijd de radslag tot stand! Helaas ging de afsprong van Tessa niet helemaal goed en viel ze bij de salto. Doutzen turnde sterk met hoge sprongen en een mooie salto. Lauren had iets minder haar dag en moest bij de radslag de balk verlaten. Op vloer turnde alle drie dames sterk. Bij sprong lieten de meiden zien op dit onderdeel erg vooruit te zijn gegaan. Tessa maakte een rare smakkerd maar haar tweede sprong was net. Doutzen liet een hele goed overslag zien, deze dame heeft echte springbenen. Op brug liet Tessa een mooie hoge salto zien, Doutzen turnde een aangepaste oefening en Lauren viel helaas bij de salto. Zoals eerder vermeld verliep de wedstrijd chaotisch en ook qua tijd liep de wedstrijd al meer dan 1,5 uur uit. Ondanks dat Doutzen de beste wedstrijd van deze drie dametjes draaide kreeg zij niet de waardering die zij had verdiend! Haar eindklassering is tijdens dit schrijven nog onduidelijk. Tessa kreeg de zilveren medaille en Lauren de bronzen medaille omgehangen.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Elske Zuidema, Jikke de Hoop, Femke Andringa en Aukje de Beer. Op vloer begonnen Jikke en Elske sterk met mooie flikflakken en hoge salto’s. Aukje en Femke begonnen op balk, waar Aukje tijdens de plaatsingswedstrijden moeite mee had was vandaag een makkie (zo leek het) ze turnde nette sprongen en een stabiele radslag. Femke turnde een mooie combinatie met spagaatsprong- hurkhoek en bij de radslag stond ze als een huis. Helaas moest ze bij het boogje de balk verlaten. Op sprong toonden Jikke en Elske een prima overslag. Op vloer lieten Aukje en Femke zien dat ze naast de elementen ook de choreografie goed aan de jury kunnen tonen. Op brug turnden Elske en Jikke sterk met hoge salto’s als afsprong. Femke liet op sprong (zonder ingeturnd te hebben) een prima 1/2 in 1/2 uit zien. Aukje turnde haar beste overslag van het seizoen. Het laatste onderdeel balk verliep voor Elske niet zoals gepland bij de afsprong viel ze helaas. Femke heeft dit seizoen slechte herinneringen aan de brug in Heerenveen maar vandaag lukte alles! Aukje turnde ook hier haar beste oefening van het seizoen! Bij de prijsuitreiking mocht Jikke het brons ophalen en Aukje eindigde op het hoogste trede van het ereschavot, een 1e plaats! De eindklassering van Femke en Elske is nog niet bekend.

Ondanks de lange dag (laatste wedstrijd om 21.00 klaar), de chaotische organisatie en onduidelijkheden in de uitslagen, kan er teruggekeken worden op een goede wedstrijddag. Veel dames hebben de beste wedstrijd van het seizoen geturnd en daar kunnen ze trots op zijn!
IMAG0810 IMAG0801IMAG0806

 

* Helaas geen foto’s van de andere turnsters door de chaos en het parallel lopen van de prijsuitreiking en de volgende wedstrijd