Janne Arjaans twee maal brons op het NK turnen!

Op zaterdag 9 juni was het Nederlands kampioenschap turnen in Almelo. Namens Turn- en Gymsport Dokkum deden Janne Arjaans en Sterre Verhulst mee in de categorie instap N3. Zij wisten zich te plaatsen in de voorrondes en stonden daarmee tussen de 24 beste turnsters in deze categorie van Nederland, wat al een hele prestatie op zich is. Ze hadden veel supporters mee, waaronder turnvriendinnen die een mooi spandoek voor ze hadden gemaakt.

Janne moest beginnen op de balk. Een spannend onderdeel, waar ze een erg stabiele oefening turnde en ze de balk pas verliet bij de afsprong. Sterre (ook turnend bij GV Leeuwarden) startte haar wedstrijd op het onderdeel vloer, waar ze een mooie oefening liet zien. Vervolgens liet ze twee goede sprongen zien, met als hoogtepunt de salto voorover, die bijna perfect en met minimale uitvoeringsaftrek werd uitgevoerd (13.850 punten). Janne stond zelfverzekerd op de vloer en straalde tijdens haar vloeroefening als nooit tevoren. Ook het onderdeel sprong ging goed.  Na drie rondes hadden Janne en Sterre allemaal hoge scores van boven de 13 punten gehaald. Bij deze tussenstand stonden ze beide in de top drie, dus het laatste onderdeel was extra spannend. Janne lukte het om met haar mooie rekstokoefening wederom een score neer te zetten van boven de 13 punten. Sterre turnde op de balk erg stabiel, maar het cijfer viel helaas onverwacht tegen. Sterre eindigde op de zesde plek, een hele knappe prestatie na een goed geturnde wedstrijd. Janne turnde zo goed dat ze tijdens de prijsuitreiking het podium mocht betreden voor de bronzen medaille!

Naast de meerkampfinale had Sterre zich geplaatst voor de toestelfinale sprong en Janne voor brug. Deze toestelfinales waren op zondag 10 juni, tevens in Almelo. Sterre heeft hieraan niet deelgenomen in verband met een vakantie, maar zij heeft zaterdag laten zien dat zij zeker bij de top hoort op het onderdeel sprong met haar tweede plek. Janne turnde de brugfinale, waarbij het tot het einde spannend bleef. Ze turnde erg goed en de overwinningstune klonk wederom voor het podium, waarop Janne met de derde prijs stond!

Een zeer succesvol weekend met topprestaties waar wij ontzettend trots op terug kunnen kijken!