Informatie Turngala Leek, wie gaat ermee?

5e Turngala Leek in aantocht

Op zaterdag 10 november 2018 zal het eerste lustrum van het Dagblad van het Noorden Turngala Leek plaatsvinden met alweer een 5e editie van deze ruim twee uur durende show bestaande uit turnen, dans, acrobatiek en show.

Ook dit jaar zal de top van de Nederlandse turnwereld weer aanwezig zijn met onder andere olympisch kampioene Sanne Wevers en haar turnende tweelingzus Lieke Wevers alsmede ´lord of the rings´ Yuri van Gelder. Ook andere topturners zoals huidig drievoudig Nederlands kampioene Vera van Pol zullen acte de présence geven. Het gala vindt aansluitend op de wereldkampioenschappen plaats die een week eerder een finale kennen in Japan.

Naast het turnen zal er uiteraard nog veel meer te zien zijn op het gebied van show, dans, acrobatiek onder de bezielende presentatie van tv verslaggever Hans van Zetten. Voorafgaand aan de shows is er een groot beweegplein waar bezoekers zelf diverse gymnastische disciplines kunnen uitproberen.

Heb je zin om mee te gaan geef je dan op voor vrijdag 12 oktober bij Dennis Mellink, activiteitentgd@gmail.com. We vertrekken op zaterdag 10 november in een bus om 15.30 uur bij de Turnhal. Het bedrag voor het kaartje is € 13,00 p/p en het vervoer € 7,00 p/p. We zijn ongeveer om 23.30 uur weer in Dokkum bij de turnhal.

Optisport

Optisport richt zich steeds meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons te gast zijn op de locatie. Dit betekent dat we ons terrein rookvrij maken. Op dinsdag 19 juni heeft Optisport een overeenkomst ondertekent met Alliantie Nederland. Rookvrij en zijn we officieel partner van de Rookvrije Generatie.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2019 is Optisport Dongeradeel B.V. (Tolhuisbad) net als alle andere Optisport accommodaties in Nederland en België rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze locatie, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons terrein, zoals het terras zijn rookvrij.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, zweminstructeurs en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij terrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij maken. Dagelijks bezoeken veel kinderen onze accommodaties tijdens zwemles, recreatief zwemmen, om te sporten bij de sportvereniging of om te spelen en bewegen bij Avontura of Krazy Kangaroo. Daarom draagt een rookvrij Optisport bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Wij hopen op de medewerking van onze huurders, om zich samen met Optisport sterk te maken voor een gezonde omgeving voor kinderen!

Met vriendelijke groet,

Ingrid van Rijswijk

Sportcentrum Tolhuispark

 

Open talentenles Turnen & Acro

Op zaterdag 6 oktober is er in de turnhal van 10:30 – 12:30 een open talentenles voor kinderen geboren in 2011, 2012 en 2013.

Turnervaring is niet nodig, tijdens de les worden er allemaal oefeningetjes gedaan waarbij gekeken wordt naar kracht, lenigheid, snelheid, lef, coördinatie en doorzettingsvermogen.

Na de les krijgen alle deelnemers een  groot applaus en een turndiploma! Na de talentenles turnt de A-selectie van T&GD en iedereen is welkom om te blijven kijken in de kantine.

Ouders krijgen binnen een week na de talentenles bericht over in welke groep uw kind het beste past en hier mag dan gratis worden proefgedraaid. Wanneer uw kind talentvol lijkt, krijgt u een uitnodiging voor een proeftraining bij de selectie turnen en/of acro.

De talentenles wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Noordoost Friesland.

Aanmelden voor de talentendag kan door een mailtje te sturen met onderstaande gegevens naar: shirienelbakry@hotmail.com
– Naam talent
– Geboortedatum
– Telefoonnummer

Adres turnhal: Holwerderweg 7A, 9101 PA Dokkum

Outfit:
– Gympakje of een kort broekje en shirtje
– Blote voeten (turnschoentjes mogen wel maar de voorkeur gaat uit naar blote voeten)
– Indien mogelijk de haren vast en sieraden af

Tot 6 oktober!

Beweeglessen voor de jongsten bij Turn- en Gymsport Dokkum