Gouden weekend acroteams TGD.

1-acro muziek 2017

Gouden weekend

Zaterdag 14 en zondag 15 januari waren de eerste plaatsingswedstrijden voor acroteams uit de provincie Friesland in Marum (Groningen). We namen deel met 18 teams en keerde met maar liefst zes Gouden plakken huiswaarts.

Bij de instap; dit zijn de jongste beginnertjes, mochten zes teams deelnemen van Sanne. Wat spannend allemaal, een grote acrovloer, maar één team op de vloer en iedereen die dan naar jou team kijkt. De mooie glitter pakjes aan, het haar strak en met mooie knoeten helemaal top. Alle zes teams hebben een mooie eerste wedstrijd laten zien en veel ervaring opgedaan. Anke Emma en Jirte, Lilly en Yada, Julia en Lieke, Sophie en Nienke, Iris en Nine en Manou en Binneke wat zijn wij trots op jullie.

Op de wedstrijd kon je merken dat wij over veel jonge talentjes beschikken, dit seizoen zullen de wedstrijden veelal voor de ervaring zijn omdat in andere teams de bovenpartner vaak al wat ouder is. Maar let maar op ook deze meiden hebben een top prestatie geleverd; we vergeten wel eens dat voor heel veel TGD-leden acro een nieuwe tak van sport is.

In de categorie E plus behaalden de zusjes Daniëlle Esmée en Jessica Dijkstra samen met hun partner Yalenka Veenstra de gouden medaille op zondag. Op zaterdag misten Angela Zevenhuizen Arwen Bo de Jager en Milena Eelkema net het podium in dezelfde categorie en werden vierde.

Melissa Stuivenvolt, Wietske de Jong en Ytsje de Roos namen met hun speelse oefening deel in de categorie de junioren E en voor dit jonge trio was er een mooie gouden medaille. Bij de trio’s senioren E ging het goud tot onze grote verrassing eveneens naar Dokkum en wel naar Marije Elzinga, Sanne Stuivenvolt en Wietske Stuivenvolt. Helemaal top meiden en dat met vaak korte trainingen!

Anouk Knoop en Marieke de Beer behaalden op zondag met overmacht het goud in de categorie duo’s E senioren. Hun oefening zat strak in elkaar werd technisch heel goed uitgevoerd. Zaterdag kwamen Anelka Bouma en Sterre de Vries ook uit in deze categorie. Door een val was een mooie uitslag buiten hun bereik maar ze hebben de draad weer opgepakt en Anelka wist de oefening zo aan te passen dat ze nog precies op de muziek uit kwamen, super knap! Amélie Monsma en Lianne Reitsma namen ook deel op zaterdag en hun oefening verliep bijna perfect. Een mooie uitstraling en speels op de muziek, helaas werd er een ander individueel element uitgevoerd dan op het wedstrijdblad en ja dan gaat de jury strepen. Toch kunnen jullie heel tevreden zijn op je gedraaide oefening.

Op zaterdag stalen Lieneke Hansma en Thirza Scherjon (junioren D) de show met zowel artistiek als ook technisch een oefening op zeer hoog niveau te draaien. De hoogste artistieke score van het hele weekend was voor dit team. Ze kregen de hele zaal muisstil en werden door de jury beloond met het goud.
Op zondag herhaalden Chayenne Bosch en Shirien Elbakry dit kunstje bij de senioren D en behaalden met ruim een punt voorsprong op nummer twee het goud. Tevens noteerde dit duo de hoogste technische score van 16.30 van het weekend. Het brons in deze categorie ging ook naar Dokkum en wel naar Jenny-Lynn Kootstra en Sanne Wolters. Jenny-Lynn voerde een element uit wat ze heel erg eng vindt maar hij lukte prima en ze kan trots zijn op zichzelf.
Jildou Kootstra en Flore Postma deden ook mee op dit niveau zondag en draaiden een creatieve oefening. Jammer genoeg was er een verkeerd element op het wedstrijdblad gezet wat de nodige aftrek opleverde waar het team niets aan kon doen. Spijtig!

Ons op het laatste moment bij elkaar gekomen team Dian Smit, Lycke Kootstra en de jonge Thealde Holwerda heeft naar kunnen gepresteerd. Het is een groei team en in de tempo elementen verbaasde dit trio trainers en publiek door zeer hoog te gooien waarbij Thealde goed de balans wist te behouden.
Met deze wedstrijdervaring gaat er hard getraind worden door alle teams en op naar de volgende plaatsingswedstrijd op 12 februari in Heerenveen.