Goud Zilver en Brons Voor acro teams Dokkum

Goud Zilver en Brons Voor acro teams Dokkum

 

Surhuisterveen. 13 en 14 januari stonden de zes instapteams van Turn- en Gymsport Dokkum dit seizoen voor het eerst op de wedstrijdvloer. Via twee plaatsingswedstrijden in januari / februari kunnen ze een plekje verdienen voor de Friese kampioenschappen in april.

 

Het was een prachtig gezicht om de jonge meisjes onbevangen op de wedstrijdvloer te zien. De mooie pakjes en het verzorgde haar maakte het geheel af. Ook de blijdschap op de jonge gezichtjes na afloop van de oefening wanneer het goed ging, prachtig een feestje om hier bij te mogen zijn.

De instap-teams van Dokkum vielen op door de prachtige dansen die ze van juf Marieke en Suzanne de Beer de teams hadden geleerd. Ook gingen de dansen en elementen prachtig synchroon iets waar de jury goed op let. Tot slot werd ook de basis techniek van acro al zeer goed uitgevoerd wat de nodige punten op heeft geleverd. Alle teams hebben uitstekende prestaties neer gezet en er is vertrouwen in een mooi acro seizoen

 

Er waren dit weekend prijzen voor het instap duo Alyssa Zeilinga en Juliët v/d Pol ze behaalden het Brons bij de duo’s. Clubgenootjes Hiske de Roos, Baukje Anna v/d Meulen en Jildau         Uiterdijk behaalden zelfs Goud bij de trio’s.

Samen met de duo’s Binneke-Feda, Manou-Yada, Lilly-Jildou en trio Isabel-Frouke-Lianne gaan ze weer snel aan de slag voor de volgende wedstrijd.

 

Het wedstrijdseizoen voor de acro teams op E en D niveau zijn ook van start gegaan dit weekend. Maar liefst 20 teams uit Dokkum streden mee op de eerste of tweede plaatsingswedstrijd van Friesland. Dat acro in Noord Oost Friesland  mee telt blijkt uit de 12 teams die een medaille mee terug naar huis namen. Een top prestatie van teams en hun leiding Sanne Wolters en Wilma Schouwstra.

 

Het geheel zag er strak en zeer verzorgd uit. Complimenten voor de mooie choreografieën en schitterende outfits werden ook veelvuldig in ontvangst genomen. Dankzij de (technische turnachtergrond) van de meeste teams is één keer trainen in de week voldoende, daar waar andere verenigingen op dit niveau vaak al twee keer in de zaal staan. Met de geweldige prestaties is de basis gezet voor plaatsing voor de regionale kampioenschappen op 24 februari.

 

Jeugd E                   Brons      Jildou Halma en Lieke van der Meer

                               Zilver      Iris Visser en Nikita van Kammen

Junioren E                              Zilver      Angela Zevenhuizen en Pytrich Adema

                               Zilver      Arwen Bo de Jager, Sarah van der Meulen en Sophie Beintema

Senioren E                              Goud       Aukelies IJbema en Daniëlle Dijkstra

                               Goud       Rianne bakker en Silja Knoppers

Jeugd D                   Brons      Jenny Lynn Kootstra en Janne Arjaans

                               Goud       Ytsje de Roos en Nine Postma

Junioren D                              Brons      Dian Smit en Anke Emma Blom

                               Goud       Evelyn Bakker en Thealde Holwerda

Senioren D              Brons      Anna Nuveld en Melissa Stuivenvolt

                               Goud       Jildou Kootstra en Flore Postma

 

Ook de teams die niet een podiumplaats veroverden hebben uitstekende prestaties neer gezet en houden zicht op de Kampioenschappen. Vanaf dinsdag wordt er weer volop getraind daar de acro in turnhal de Brege aan de Holwerderweg  in Dokkum