GOUD ZILVER BRONS TGD ACRO teams!

GOUD ZILVER BRONS TGD ACRO teams!

 

Dit weekend waren plaatsingswedstrijd 3 en 4 voor enkele acroteams van Turn- en Gymsport Dokkum. Een kleine delegatie van 11 teams betrad de vloer waarvan 7 met een medaille huiswaarts keerden.

​Na de oefening wachten op de jury; gespannen gezichtjes van Baukje Anna, Hiske en Jildau​.

Voor twee teams was dit de eerste van twee plaatsingswedstijden. Het trio Jannah, Cheyenne en Linda liet een mooie oefening zien die hen een 5de plaats opleverde. Een mooie prestatie voor dit team die vanwege studie en blessure de laatste twee maanden niet optimaal heeft kunnen trainen. Het duo Marieke en Anouk liet een strakke oefening zien waarbij ze de jury meesleepten in hun “verhaal”. Helaas ging het bij het vangen van de salto even mis en dit leverde helaas ruim een punt aftrek op. Toch mochten ze de derde plaats in ontvangst nemen met een minimaal verschil op nummer twee.

 

De andere teams kwamen al voor de tweede keer op de vloer en lieten allen zien dat ze bij de top hoorden. Instappers Alyssa en Juliëtte kwamen naar voren om een mooie bronsen medaille in ontvangst te nemen. Trainingsmaatjes instap trio’s Hiske, Baukje Anna, Jildau (zondag) en Isabel, Froucke, Lianne (zaterdag) werden beide tweede en kregen het zilver.

Bij de junioren E was het brons voor Angela en Pytrich De hoogste eer werd behaald door twee teams nl jeugd E Iris en Nikita en Senioren E Lies en Marije.

 

11 februari is de 5de plaatsingswedstrijd en daarna wordt de balans opgemaakt voor doorstroming naar het Fries Kampioenschap.