GOUD voor acroteam T&GD

GOUD voor acroteam T&GD

 

Zaterdag en zondag waren er de eerste plaatsingswedstrijden voor een aantal acro teams van T&G Dokkum. Na een valse start aan het begin van het seizoen (wisselende trainers, brand in de nieuwe hal en nu nog een aantal weken trainen in een noodlokaal) zijn de teams vanaf november/december druk aan de slag gegaan. Wennen aan elkaar en de andere trainingsaanpak maar er volledig voor willen gaan resulteerde in een mooi acro weekend.

 

Oude Pekela, plaatsingswedstrijd C. Shirien Elbakry en Wietske de Jong duo C zouden voor het eerst deelnemen in deze categorie. Helaas gooide de griep “roet in het eten”. Op C niveau laat je twee oefeningen, een tempo oefening en een balans oefening, zien en ieder met zes partnerelementen. De elementen worden verwerkt in een 2.30 min durende dans. Shirien en Wietske hebben ivm de griep alleen de balans oefening laten zien. Deze zag er goed uit en ook met de score mogen de dames zeer tevreden zijn.

 

Ureterp, plaatsingswedstrijd D/E. Vier teams streden dit weekend mee voor de eer van Dokkum. Het duo Angela Zevenhuizen en Jildou Kootstra kwam uit in de senioren D. Dit duo liet een mooie oefening zien met moeilijke elementen. Helaas werd een element te kort aangehouden waardoor het team de nodige punten verloor, een vijfde plaats werd de eindscore.

Bij de trio’s E kwamen twee teams van Dokkum in actie. Anouk Knoop, Rianne Bakker en Marieke de Beer lieten een oefening zien met strak uitgevoerde elementen en hiermee noteerden ze dan ook de tweede score. Artistiek was het hier en daar wat onrustig en daar zal nog wat aan gewerkt moeten worden. Het totaal was net 0,3 te weinig voor een podiumplek maar de dames zijn zeer tevreden met de vijfde plaats. Christa Poelman, Alice Olijnsma en Arwen Bo de Jager waren helemaal onder de indruk van hun eigen optreden. Zowel technisch als ook artistiek liep het soepel en kregen ze de waardering van de jury die ze verdienden. Ze mochten dan ook het podium betreden en de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Het duo E Sanne Wolters en Jenny Lynn Kootstra kregen zelfs het hele publiek stil. Ademloos zat iedereen te genieten van dit paar en de jury wist het te waarderen met hoge cijfers. Toen moet er lang gewacht worden want de dames waren als één van de eersten aan de beurt bij in een wedstrijdgroep van 17 teams. Net na vijf uur kwam het verlossende woord de eerste plaats en daarmee het GOUD was voor Sanne en Jenny Lynn van Dokkum.

 

Wil je ook eens kennismaken en genieten van deze prachtige sport kom dan 13 of 14 februari naar sporthal de Doelstien in Dokkum waar de laatste plaatsingswedstrijden van Friesland worden gehouden. De teams van Dokkum komen hier op zondag in actie.

1-DSC02927 1-IMG_20160130_133002_1 2-IMG_20160131_172850_1 IMG_20160131_173107_1