Goud voor Acro teams Turn- en Gymsport Dokkum Kampioenschap Noord Nederland

Goud voor Acro teams Turn- en Gymsport Dokkum

Kampioenschap Noord Nederland

 

Scheemda was dit weekend “the place to be” voor acro teams uit Friesland, Groningen en Drenthe. Er werd zaterdag en zondag gestreden om een plekje te veroveren voor de halve finale NK.

Zaterdag was de wedstrijdvloer voor E en D teams en zondag waren de C teams aan de beurt. Namens Turn- en Gymsport Dokkum betraden acht teams de vloer en een negende team had zich al eerder weten te plaatsen voor de halve finale.

 

Op zaterdag werden er prachtige oefeningen neer gezet met technisch erg hoge scores. Artistiek was het soms even wat lager dan we de vorige wedstrijden in Friesland gewend waren. De volgende teams zijn door naar de halve finale NK.

Senioren D duo Jildou Kootstra en Flore Postma met een derde plaats. Junioren D duo Evelyn Bakker en Thealde Holwerda met een eerste plaats. Junioren E trio Arwen Bo de Jager, Sarah van der Meulen en Sophie Beintema eveneens met een eerste plaats.

Ook door zijn Rianne Bakker en Silja Knoppers E senioren duo en eerste reserve zijn Iris Visser en Nikita van Kammen bij de jeugd E duo’s.

 

Op zondag werd nog een ticket behaald door Sanne Wolters Lieneke Hansma en Thirza Scherjon bij de trio’s C. Dit team had de limiet al gehaald maar verbeterde met een prachtige wedstrijd hun puntentotaal en mag als derde team van Friesland door. Shirien Elbakry en Chayenne Bosch hadden zich al als eerste weten te plaatsen in de vorige twee wedstrijden.

 

De komende weken zal er in Dokkum hard worden getraind om in mei in Oss of Den Bosch weer goede te presteren.