GOUD EN BRONS VOOR TURN- EN GYMSPORT DOKKUM

Nieuwehorne stond dit weekend in het teken van de 2de plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 4. Zowel zaterdag als ook zondag stonden er turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum op de vloer.

Op zaterdag was het de beurt aan de meiden die turnen op het niveau D1. Prachtige oefeningen en persoonlijke overwinningen hebben de turnsters van de B selectie laten zien. De persoonlijke sterke punten kwamen duidelijk naar voren op deze wedstrijd.

Bij de instap was Janet van der Meulen oppermachtig, met ruim 2 punten voorsprong pakte ze de gouden medaille. Silke Hofstede bleef in de buurt van Jannet en werd netjes 5de. Beide dames hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de Friese Kampioenschappen op 15 juni in Wolvega.

Milena Eelkema, Jose Holtewes en Melissa Stuivenvolt kwamen in actie in de categorie pupil 1. Alle drie dames bleven er bij de balk met de radslag keurig op en ook de andere toestellen gingen keurig. Melissa wist op sprong 2de te scoren en Milena op balk 3de dezelfde plaats als Jose bij brug. Brons was er voor Melissa bij de prijsuitreiking en ook deze dames mogen doortrainen voor het FK.

Een jaartje ouder zijn de pupillen 2 Hiske de Roos, Jasmijn Donkervoort en Alyssa Zeilinga. Alle drie dames behaalden een persoonlijke overwinning op een toestel door daar de 2de score te halen; Hiske deed dit op sprong, Alyssa op balk en Jasmijn op brug. Door een afgekeurd of vergeten element in de oefening kregen Hiske en Jasmijn te veel aftrek waardoor een podiumplaats buiten bereik bleef. Alyssa werd keurig 5de en mag mee naar Wolvega.

De laatste groep van zaterdag waren de jeugd 1 turnsters van TGD Baukje Anna van der Meulen en Nessa van der Wal. Beide dames hadden een prachtige wedstrijd. Helaas gleed Baukje Anna haar voet bij een sprong van de balk waardoor ze lelijk ten val kwam. Ze klom echter weer de balk op en maakte haar oefening ijzersterk af. Met oa een prachtige brugoefening waar ze de hoogste score haalde wist ze nog net achter het podium op een verdiende 4de plaats te eindigen. Clubgenootje Nessa stond als een “huis” op balk en kreeg de meeste punten hier van de jury. Tot haar grote verrassing werd ze ook kampioen in haar categorie.

Op zondag kwamen de H en G turnsters in actie. In de 1e wedstrijd ronde mochten Caithlyn, Jirte en Julia Jeugd H laten zien wat ze in huis hadden, en dit hebben ze gedaan. Alle drie sprongen ze handstand overslag met plank over pegasus en lieten ze  nette balk oefeningen zien Jirte werd zelf 2e en mocht het podium betreden op de 5e plek, Julia werd 9e en Caithlyn 18e. Mellanie Mertens turnde ook in de categorie senior G samen met Yi Dan. Mellanie startte sterk op de vloer met een mooie vloeroefening, met de goede choreo en strakke series haalde ze hier dan ook het eerste cijfer van haar categorie. Op het toestel sprong, liet ze een nette handstandoverslag zien. De balk was ook netjes alleen had ze helaas een val bij de radslag. Op het toestel brug turnde ze netjes door. Bij de prijsuitreiking greep ze net naast de prijzen, ze werd vijfde. Yi Dan heeft een ook een prima wedstrijd geturnd en met een mooie strakke balk en vloer oefening. Op brug behaalde ze het 2e cijfer in haar categorie. Ze eindige ook net naast het podium op een 6e plek.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Fenna, Thirsa en Anna Junior H. De meiden hebben allemaal laten zien waar ze voor getraind hebben de afgelopen weken. Dit leverde mooie resultaten op!!! Fenna haalt het 3e cijfer in haar categorie op vloer en balk en eindigde in totaal ook als 3e! Anna heeft een sterke wedstrijd gedraaid en eindige op een mooie 4e podium plek. Thirsa had sterke oefeningen op balk en brug en wat kleine wiebels bij balk ze eindige op de 18e plek. Alles bij elkaar een prima weekend in Nieuwehorne!