Goede resultaten voor Turn- en Gymsport Dokkum

Goede resultaten voor Turn- en Gymsport Dokkum

Op zaterdag 18 november was de eerste plaatsingswedstrijd van de 1e en 2e divisie turnen in Assen. Dit was voor vier turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum de eerste kans om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden en de toestelfinales.

Chayenne Bosch mocht het spits afbijten bij de pupillen 1 N2. De landing van de sprong over de pegasus lukte helaas niet tot stand, maar met de tweede sprong en de oefening aan de rekstok maakte ze dit weer goed. Op de balk waren de zenuwen aanwezig, waardoor ze van de balk viel. Op de vloer turnde ze ijzersterk. Chayenne behaalde hier het hoogste cijfer van haar categorie en plaatst zich hiermee voor de toestelfinale. In het eindklassement eindigt Chayenne net naast het podium op een knappe vierde plek.

In de tweede wedstrijd turnde Dané Koenen in de categorie pupil 2 N2. Ze turnde mooie oefeningen en behaalde op de vloer met een foutje zelfs het tweede cijfer van haar categorie. Hiermee plaatst ze zich alvast voor de toestelfinale vloer. Helaas waren ook bij Dané de zenuwen aanwezig op de balk, waardoor een medaille in de eindklassering met een miniem verschil buiten bereik bleef met de vierde plek.

Tot slot turnde Thirza Scherjon in de categorie Jeugd 1 N3 en Margriet van der Meulen in de categorie Senior A, 1e divisie. Thirza debuteert in dit hoge niveau en turnde erg goed. Ze behaalde met haar mooie oefeningen een ticket voor de toestelfinale sprong en vloer. Ook bij Thirza ging het mis op de balk, wat ook haar net naast het podium op de vierde plek liet eindigen. Margriet van der Meulen turnde vandaag haar laatste wedstrijd, wat het extra bijzonder maakte. Ze heeft mooie oefeningen neergezet en kan tevreden terugkijken op een prachtige turncarrière in dit hoge niveau. Margriet keerde met een bronzen medaille en een opgeheven hoofd huiswaarts.

Met de hoge eindklassering, hebben de turnsters zich zo goed als zeker geplaatst voor de landelijke wedstrijden, een fantastische start van het seizoen!