GOEDE RESULTATEN OP PLAATSINGSWEDSTRIJD VOOR TURN- EN GYMPSORT DOKKUM

GOEDE RESULTATEN OP PLAATSINGSWEDSTRIJD VOOR TURN- EN GYMPSORT DOKKUM

 

Op 26 en 27 maart werd in Makkum een plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap gehouden. Op beide wedstrijddagen werd Turn- en Gymsport Dokkum goed vertegenwoordigd. Op zaterdag begonnen Chantal Sijtsma, Eline van der Wagen, Miryanna Folkertsma en Myla Jagersma in de eerste wedstrijdronde, uitkomend in Jeugd H. De meiden turnden netjes, maar hadden helaas op balk een paar vallen tegen zitten. Uiteindelijk plaatsen Chantal en Miryanna zich voor het Fries Kampioenschap meerkamp. Myla behaalde de hoogste score op zowel vloer en sprong. De plaatsing voor de toestelfinales wordt later bekend gemaakt.

 

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Sietske Kramer, uitkomend in Junior H. Ze liet een mooie vloer- en brugoefening zien, maar viel helaas van de balk en verstapte zich bij sprong. Ze pakte het daarna snel weer op en liet een prachtige tweede sprong zien.

 

In de laatste wedstrijdronde van de zaterdagwedstrijd kwam Anouk Knoop in actie, uitkomend in Junior F. Ze turnde een ontzettend goede wedstrijd en deed jury en publiek verbazen met haar prachtige vloeroefening, waar ze ook de hoogste score van haar categorie voor in ontvangst nam. Helaas maakte ze een kleine fout op balk, waardoor ze net naast het podium terecht kwam, op de vierde plaats. Hiermee heeft zij zich in ieder geval voor de meerkampfinale van het Fries Kampioenschap.

 

Op zondag mochten Mirjam Slager, Aukje Feenstra en Elske Feenstra het spits afbijten, zij turnden ook in Jeugd H. Deze meiden lieten mooie brugoefeningen zien en toonden trots hun zelf gemaakte vloeroefeningen. Helaas bleek balk een obstakel. Desondanks maakten zij de wedstrijd goed af en kunnen ze terugkijken op een mooie wedstrijd.

 

Tegelijkertijd mochten Milena Eelkema en Yfke Wierda ook in actie komen, uitkomend in Jeugd G. De jury heeft de netheid van de oefeningen beloond met mooie scores. Op alle toestellen gingen de oefeningen volgens plan, wat resulteerde in een mooie vierde plek voor Milena en een tweede plek voor Yfke. Ze plaatsen zich hiermee in ieder geval voor de meerkampfinale van het Fries Kampioenschap.