FRIESE TITELS VOOR TURN- EN GYMSPORT DOKKUM

Op zaterdag 20 mei mochten we het Fries kampioenschap turnen in Dokkum houden.
Het middenbouwteam niveau 4, bestaande uit Bo Meijer, Lynn Bandstra, Neelke Lijzenga, Ellin de Boer en Nina van der Vliet. Bij de teamwedstijden tellen de beste drie scores per toestel mee. Ze gingen de wedstrijd van start op de balk, waar er precies drie dames keurig op de balk bleven staan. Op de vloer werd er ondanks een paar elementen die werden afgekeurd goed geturnd. Door iets teveel power, moesten we op de sprong een val incasseren, maar er bleef een mooie score over. Tot slot werden er drie goede scores op de brug neergezet. Het team won bij de prijsuitreiking het zilver!
In andere baan werd door het middenbouwteam niveau 5 geturnd. Dit team bestaat uit Silke Wiersma, Sylke Ytsje Hamstra, Esmee Mullender en Merle Bouma. Het eerste onderdeel van deze meiden was sprong, waar zij meteen mooi en goed presteerden. Silke behaalde hier de derde score van het hele veld en Merle met weinig verschil de vierde score. De wedstrijd werd vervolgd op brug, waar wederom alle meiden mooie oefeningen lieten zien. Esmee behaalde hier de hoogste score van het veld, Silke met een mooie kip de tweede score. Vervolgens kwamen de meiden in actie op balk, waar zij hun zenuwen wisten te bedwingen en bleven staan! Esmee behaalde met een mooi boogje tiktak de derde score op dit onderdeel. Sylke liet hier een mooie verbetering zien ten opzichte van voorgaande wedstrijden door een radslag te turnen. De meiden sloten hun wedstrijd af op vloer, waar wederom netjes werd geturnd. Uiteindelijk mocht het team voor hun prestaties samen het zilver mee naar huis nemen, en werden zij tweede op het Fries Kampioenschap!
Bij de bovenbouw werd er bij de jeugd derde divisie geturnd door Mare van der Meulen, Lieke van der Meer en Anne Sophie Kraamer. Ze begonnen op de balk waar Anne Sophie het na een val goed opgelost heeft met een ander element. Lieke en Mare turnden erg sterk stabiel op de balk en Mare werd hier met een mooie arabier eerste op dit onderdeel. Anne Sophie werd wederom eerste op de vloer en ook Mare en Lieke turnden hier mooie artistieke oefeningen. Bij de brug moesten Anne Sophie en Lieke helaas beide een val incasseren. Mare sloot hier af met een goede brugoefening. Anne Sophie eindigde op de 11e plek, Lieke op de 5e plek en Mare won het goud en daarmee te titel Fries kampioen!
In de andere baan turnden Swany de Haan en Larissa van der Woude bij de senioren derde divisie. Het publiek en de trainers en andere turnsters waren zeer onder de indruk van de spectaculaire elementen in deze categorie. Zo turnde Swany voor het eerst een overslag schroef – salto op de vloer en een flikflak op de balk en Larissa een half over op de brug en een salto achterover op de balk. Helaas was er bij Larissa op de brug een fout gemaakt met een punt neutrale aftrek. Hierdoor kreeg bij de prijsuitreiking in plaats van de titel Fries kampioen het brons omgehangen. Swany turnde zich naar de vierde plek.
Het was een succesvolle wedstrijd waarbij de organisatie goed is verlopen. We willen alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor de hulp en tevens de sponsoren: Dokkumer Vlaggencentrale voor de aankleding, Bloemisterij Hogedijken voor de rozen voor de prijswinnaars, Poiesz Supermarkten voor de presentjes voor de juryleden en wedstrijdleiding en WMR voor de aanhangwagen.