Friese Kampioenschappen

Heerenveen was afgelopen zaterdag het toneel voor de Friese Kampioenschappen 3e en 4e divisie. In de eerste ronde was het de beurt aan de pupillen 2 niveau N3. Alle pupillen 2 hadden zich geplaatst voor het FK, al een hele prestatie op zich. Doutzen Schilstra, Tessa de graaf, Lauren de Boer en Ilse Brijker vertegenwoordigden Turn- en Gymsport in de eerste ronde.

 

Op brug turnden Ilse en Doutzen een mooie streksalto, bij Tessa en Lauren ging de streksalto iets minder goed maar beide dames turnden nette kipjes. Op balk turnde Doutzen sterk, de andere dames moesten de balk vroegtijdig verlaten. Lauren turnde vandaag voor het eerst een nieuwe afsprong: radslag-salto wat bonuspunten oplevert. Op vloer turnden alle dames naar behoren. Ilse haar spagaatsprongen zijn goed vooruitgegaan en dat liet ze ook zeker zien. Doutzen, Tessa en Lauren turnden vandaag voor het eerst een nieuwe bonus : flikflak-salto. Als laatste en was sprong aan de beurt, de dames turnden nette sprongen. In het eindklassement mocht Doutzen op het podium plaatsnemen voor de 2e plaats. Tessa werd 5e, Lauren 6e en Ilse werd 9e.

 

In de tweede wedstrijd mocht Janna van der Meulen aantreden bij de senioren niveau E. Waar vorige wedstrijden een aangepast programma werd geturnd, was dat deze wedstrijd niet het geval. Op vloer werd alles uit de kast getrokken en turnde Janna een goed programma met mooie spagaatsprongen. Op sprong werd twee keer een mooie 1/2 in 1/2 uit geturnd. Bij brug helaas een kleine tegenslag maar Janne herpakte zich goed bij balk en bleef hier netjes op staan. Janna haar oefeningen werden niet beoordeeld zoals we gewend zijn en de cijfers vielen eerlijk gezegd dan ook tegen. Desalniettemin kan Janna terugkijken op een goede wedstrijd. Janna noteerde een 8e plaats in de eindnotering.

 

Aukje de Beer en Femke Andringa turnden in de derde wedstrijd bij de senioren niveau D. De dames starten allebei sterk op vloer. Femke noteerde hier de hoogste uitgangswaarde en ook het 1e cijfer op dit toestel. Bij sprong lieten allebei de dames een 1/2 in 1/2 uit zien. Femke noteerde hier het 2e cijfer. Op brug had Femke helaas een val wat haar in het klassement deed zakken. Aukje daarentegen noteerde op dit toestel het 1e cijfer! Als laatste onderdeel balk, allebei de dames turnden een goede oefening en bleven netjes op de balk staan. Femke turnde alle eisen en behaalde daarmee het 2e cijfer. Aukje haalde het 3e cijfer op dit toestel. Bij de prijsuitreiking kreeg Aukje de bronzen medaille omgehangen, Femke liep helaas door de brug een podiumplaats mis.

 

Angela Zevenhuizen was geplaatst voor dit FK in de categorie pupillen 2 D1. Ze mocht starten bij de vloer. Hier liet ze een goede oefening zien, dit is al erg knap omdat we tijdens de training nooit de kans hebben om op een vierkante vloer te turnen en dit tijdens de wedstrijd wel moet. Daarna gingen we naar de sprong, dit is een van Angela’s sterkste onderdelen. Hier liet ze een mooie overslag over de kast zien en daarna een hurksalto. De brug ging ook volgens planning en ze liet een hele mooie hoge salto af zien! Als laatste de balk, hier viel ze er helaas af met de radslag en had daarna hier en daar ook wat wiebels. Angela eindigde als 9e. Al met al kan ze terug kijken op een prima seizoen!

 

In de laatste ronde stond Froukje Sliedrecht van Turn- en Gymsport klaar om de vloer te betreden. Froukje begon sterk en turnde hoge salto’s. De jury beloonde haar oefening goed, wat het 2e cijfer op dit toestel opleverde. Op sprong mocht Froukje, tweemaal 1/2 in 1/2 uit tonen en dit deed ze naar behoren. Op brug turnde Froukje haar oefening goed uit en ook op balk bleef Froukje, op een wiebeltjes na, netjes staan! Als 1e jaars junior turnt Froukje tegen dames die even oud maar ook een jaar ouder zijn. Dat zij een bronzen medaille voor de 3e plaats in ontvangst mocht nemen is dat ook een hele goede prestatie.

 

Al met al een succesvolle laatste wedstrijd voor T&GD!

 

Afgelopen seizoen hebben alle dames hard gewerkt en gestreden om een zo goed mogelijke wedstrijd te draaien. In de trainingen wordt (nog steeds) hard gewerkt om alle bonussen uit de oefeningen te beheersen en steeds een stapje verder te komen. Dit is niet altijd gemakkelijk maar de dames zetten met zijn allen de schouders eronder. Iedereen is sportief naar elkaar toe, er wordt geklapt als iemand iets nieuws kan maar ook getroost als het even iets minder goed gaat. Wat een mooie groep dames hebben wij bij de verschillende selectiegroepen. Ik ben trots dat ik jullie trainen mag! Pluim voor jullie allemaal.

Op naar volgend seizoen waar we hopelijk weer iedereen versteld doen staan!